вівторок, 08 червня 2010 08:44

Хорошковський здивований звинуваченнями "5 каналу" і вимагає доказів

Хорошковський здивований звинуваченнями "5 каналу" і вимагає доказів
Голова Служби безпеки України Валерій Хорошковський відкидає обвинувачення редакційної ради телекомпанії "5 канал" в адміністративному тиску.

Про це сказано у заяві Хорошковського.

"Шановні панове журналісти "5 каналу", з подивом для себе ознайомився з опублікованим вчора (7 червня) відкритим листом, в якому ви мене звинувачуєте в тиску на ваш канал. Рішуче спростовую все викладене у цьому листі", - йдеться у заяві.

Хорошковський вимагає від представників "5 каналу" привселюдно надати докази обвинувачень, які вважає помилковими.

"Або пояснити причину і назвати ініціаторів цього потоку неправди", - сказано у заяві глави СБУ.

За словами голови СБУ, проблема, порушена "5 каналом" у своєму зверненні, знаходиться на розгляді в судових органах.

"І його (суду) рішення стане критерієм оцінки фактів і обставин оскаржуваних питань", - вважає він.

Хорошковський підкреслив, що як керівник спецслужби він насамперед зацікавлений у відновленні законності й правопорядку в усіх питаннях суспільних відносин і ця ситуація не виключення.

"Підкреслюю, що боротьба з корупцією - одне із завдань СБУ, що підтверджується гучними кримінальними справами, розслідуваними останнім часом, і подібні необґрунтовані заяви є перешкодою до виконання нашого службового обов'язку", - йдеться у заяві.

У понеділок, 7 червня, редакційна рада "5 каналу" оприлюднила відкритий лист до президента Віктора Януковича, в якому обвинуватила Хорошковського як власника медіа-холдингу U.A. Inter Media Group у спробі знищити "5 канал" через можливе скасування судом рішення конкурсу на виділення частот Національною радою з питань телебачення й радіомовлення від 27 січня 2010 року.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Хорошковський здивований звинуваченнями "5 каналу" і вимагає доказів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі