вівторок, 23 квітня 2013 13:49

Хорошковський за $350 млн купив телеканал ТВі - ЗМІ

Хорошковський за $350 млн купив телеканал ТВі - ЗМІ
За інформацією ЗМІ, Хорошковський став власником ТВі. Фото: hvilya.com

Телеканал ТВі, який переживає останнім часом серйозні матеріальні труднощі, схоже, знайшов нове джерело фінансування в особі нового власника.

За інформацією від осіб, близьких до керівництва каналу, ним став український олігарх і політик Валерій Хорошковський, який у лютому поточного року продав свій головний медіа-ресурс - телеканал "Інтер".

За словами джерела, ТВі був проданий за $350 млн. Від імені Хорошковського учасником угоди виступила одна з афілійованих комерційних структур. Новий власник ще не спілкувався з творчим колективом, хоча співробітники телеканалу про угоду знають і висловлюють заклопотаність тим, що олігарх буде впливати на редакційну та інформаційну політику ТВі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канал ТВі намагаються захопити рейдери - ЗМІ

Нагадаємо, що про фінансові труднощі телеканалу відомо давно. У квітні поточного року в деяких ЗМІ з'явилася інформація про те, що аудит виявив на ТВі великі розкрадання фінансових коштів, через яких продаж каналу вважався єдиним способом його збереження. Журналісти писали про декілька можливих кандидатур на посаду нового власника каналу. В якості найбільш ймовірного варіанту розглядався колишній голова адміністрації президента Кучми Віктор Медведчук і структури, пов'язані з "Газпромом".

Із приходом на ТВі Хорошковського, на думку експертів, можна очікувати істотного збільшення в ефірі числа критичних матеріалів, у тому числі і замовного характеру. Багато фахівців упевнені, що для реалізації цієї мети будуть створюватися нові, невідомі українському телеглядачеві формати. На їхню думку, численні політичні ток-шоу в існуючому сьогодні вигляді вже приїлися аудиторії, однак попит на "ефір" серед політиків опозиційного спрямування постійно зростає (особливо у світлі наближення президентської виборчої кампанії). Тому експерти не виключають появи інших форматів, які могли б дозволити різного роду силам "засвітитися" на телеекранах на платній і безкоштовній основі.

Також сьогодні повідомлялося, що телеканал ТВі з сьогоднішнього дня очолює відомий журналіст Артем Шевченко. У каналу з'явився також новий інвестор - бізнесмен із США Олександр Альтман. Новий керівник уже заявив, що головне завдання телеканалу - його перетворення на справжній прообраз суспільного мовлення.

Зараз ви читаєте новину «Хорошковський за $350 млн купив телеканал ТВі - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі