середа, 10 листопада 2010 17:48

Хорошковський вразив депутатів європарламенту шикарним обідом

Хорошковський вразив депутатів європарламенту шикарним обідом

Голова СБУ Валерій Хорошковський запросив до дорогого ресторану в Брюсселі 15 депутатів Європейського парламенту.

Обід відбувся в ресторані, розташованому на центральній площі Гранд Пляс в "La Maison du Cygne" (Будинку Лебедя), повідомляє Українська правда із посиланням на EUobserver.

Один з запрошених на обід депутатів - німецький правоцентрист Елмар Брок вважає, що такий обід свідчить про те, що Хорошковський намагається відігравати велику політичну роль.

Так, за словами Брока, голови британської розвідки МІ5 і МІ6 ніколи б не дозволили собі брати участь в таких обідах.

"Це демонструє, що він відіграє більш політичну роль, ніж просто роль голови служби безпеки. Зазвичай, голова розвідки - це державний службовець. Але він більше політик", - зазначив Брок.

Запрошення на обід надсилала PR-агенція "Glocal Communications", що базується в Брюсселі.

"Пан Хорошковський, який буде у Брюсселі для зустрічей із представниками НАТО, буде задоволений обмінятися з гостями поглядами щодо реформ у секторі безпеки України у контексті євроінтеграції, а також щодо ситуації після нещодавніх місцевих виборів", - говориться в запрошенні, надісланому депутатам.

За даними видання, на обід погодились піти депутати право-центристи Чарльз Таннок з Британії та Лєна Коларська-Бобінська з Польщі, а також представник правого крила поляк Міхал Камінськи.

Усі троє входять до партій, які вороже ставляться до чинного українського президента Віктора Януковича.

Румунський депутат-лівоцентрист Адріан Северін з прихильної до Януковича групи соціал-демократів у Європарламенті, також був у списку запрошених, однак не зміг прийти.

В цьому ресторані в 2003 році екс-президент Леонід Кучма, будучі у міжнародній ізоляції, проводив зустріч із тодішнім главою Єврокомісії Романо Проді.

Зараз ви читаєте новину «Хорошковський вразив депутатів європарламенту шикарним обідом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі