середа, 29 вересня 2010 11:27

Хорошковський може посадити за корупцію і чиновників Януковича

Хорошковський може посадити за корупцію і чиновників Януковича

Глава СБУ Валерій Хорошковський запевняє, що в нього немає політичних опонентів

"Служба безпеки України - поза політичними процесами, нам це за законом заборонено. Природно, що сьогодні ми аналізуємо період 2009 року, пов"язаний з колишнім Кабміном", - сказав він в інтерв"ю "Комсомольській правді" в Україні".

"Якщо нові чиновники поведуть таку ж, м"яко кажучи, незаконну господарську діяльність, то отримають відповідну реакцію СБУ. Президент ніколи ніяких обмежень з цього приводу не встановлював", - заявив Хорошковський.

За його словами, одним з головних завдань спецслужби є успішна боротьба з корупцією.

"Ми зобов"язані в будь-якому випадку придушити досить злагоджену корупційну систему в Україні. Тільки з початку року наші співробітники виявили 1198 кримінально караних злочинів у сфері службової діяльності", - зазначив глава СБУ.

За його словами, "складено 1636 адмінпротоколів про корупцію, з них 62 - стосовно чиновників I-III категорій".

"Але тут важлива не стільки силова складова, скільки економічна. Сподіваюся, що новий Податковий кодекс і ті зміни в законі про корупцію, що вступають у силу з січня 2011 року, допоможуть нам зняти більшість проблем", - додав Хорошковський.

Крім того, глава СБУ заявив, що "без наявності громадянських свобод неможливий розвиток країни".

"А ми зацікавлені в тому, щоб Україна була успішною", - резюмував голова спецслужби.

Нагадаємо, що суд арештував низку соратників Тимошенко. Серед них, перший заступник голови правління "Нафтогазу України" Ігор Діденко, колишній голова Держмитслужби Анатолій Макаренко.

Зараз ви читаєте новину «Хорошковський може посадити за корупцію і чиновників Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі