середа, 13 жовтня 2021 12:41

"Хороша жінка, комусь подобається в Офісі президента" - експерт про кандидатку в міністри оборони

"Хороша жінка, комусь подобається в Офісі президента" - експерт про кандидатку в міністри оборони
фото: УНІАН

Народна депутатка від "Слуги народу", голова підкомітету Ради з питань державної безпеки та оборони Ірина Верещук має найбільші шанси стати новим міністром оборони. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав Юрій Подорожній, експерт з Українського центру суспільного розвитку.

"У "зеленій команді" на Верещук роблять великі ставки. У Зеленського й Кличка особистий конфлікт. Він хоче знищити мера Києва. Кличко поки тримає удар. І в команді Зеленського вирішили, що нокаутувати Кличка під час виборів може Верещук. На неї ставлять як на свого потужного гравця. Як на політичного важковаговика. Тому посада міністра оборони в очах політиків є не менш вагомою, ніж керувати Києвом. В Офісі президента її сприймають серйозно", - зазначив експерт.

На його думку, на посаді міністра оборони Ірина Верещук буде такою ж, як і депутатом.

"Матиме гарний вигляд. Говоритиме якісь правильні речі. Коли треба - критикуватиме, коли ні - мовчатиме. Влада пишатиметься, що жінка стала міністром оборони. Це ж по-західному", - зауважив Подорожній.

Додав, що на посаді міністра оборони варто мати фахову людину.

"Країна воює, перед нею стоїть завдання вступу до НАТО й реформування за західними стандартами. Хотілося б бачити на цій посаді людину, готову присвятити життя військовій справі. Щоб мала видатні військові заслуги. Щоб міністр був авторитетом. Це міг би бути бойовий генерал, їх достатньо", - додав він.

Призначення Верещук буде політичним, зазначає експерт.

"Хороша жінка, яка комусь подобається в Офісі президента. Кадрові призначення завжди залишаються за Зеленським. Але нашіптуватиме, що саме ця кандидатура є правильною і позитивною, голова його Офіса. Президент лежить у теплій ванній, а воду туди ллє Андрій Єрмак", - наголосив Подорожній.

Питання зміни міністрів у парламенті планували розглянути на початку жовтня, але відклали. Наступного пленарного тижня свої посади можуть втратити такі міністри: оборони Андрій Таран, соцполітики Марина Лазебна, екології Роман Абрамовський і віце-прем'єр - міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

Зараз ви читаєте новину «"Хороша жінка, комусь подобається в Офісі президента" - експерт про кандидатку в міністри оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі