середа, 03 липня 2019 23:59

Хочеш стати нардепом - викладай $1 млн: Найєм назвав розцінки на виборах

Хочеш стати нардепом - викладай $1 млн: Найєм назвав розцінки на виборах
На кампанію треба $1 млн, каже нардеп Мустафа Найєм.

Щоб виграти вибори по мажоритарці на окрузі, потрібно $1 млн або понад 26 млн грн.

Про це розповів нардеп Мустафа Найєм в ефірі Skrypin.ua.

Парламентарій пояснив, чому не бере участі у виборах.

"Я розглядав похід на мажоритарний округ - 217-й. Це Оболонь. Глибоко занурився у ситуацію і взнав, що відбувається.

Для того, щоб просто брати участь у кампанії, треба мінімум 100 тисяч доларів, для того, щоб просто почати цю кампанію. Це зібрати команду, замовити рекламу, комунікацію, підготувати пересувні команди.

Говорити, що голими руками можна взяти округ - це неправда.

Для того, щоб створювати конкуренцію, треба 200-300 (тисяч доларів. - Gazeta.ua). А реально, щоб виграти на окрузі, наприклад на 217-у, де вже працює сітка, це треба не менше 500 - мільйон. Це те, що я розрахував по собі", - розповів Найєм.

Нардеп також розповів, що "пройшовся по знайомих бізнесменах".

"Ми могли зібрати десь 300-400 тисяч доларів. І у мене виникло дуже просте запитання. Добре, я зберу ці гроші, піду в цю кампанію. 300-400 тисяч доларів просто так не дають, по-перше. І друге - для мене це великі гроші. Просто викинути їх на місяць піару для себе, а потім опинитися у парламенті і бути зобов'язаним комусь, бути одинаком-самовисуванцем... Це не те, що я хочу", - заявив Найєм.

Нардеп назвав ситуацію із мажоритаркою "лицемірством".

"Очиститися" через округ, йти боротися з сітками, розенблатами, кононенками. І це вважається очищенням. Це лицемірство", - сказав парламентарій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кандидат замість гречки почав "сіяти" на окрузі бруківку

21 травня президент Володимир Зеленський опублікував указ про розпуск парламенту. Позачергові вибори до Верховної Ради відбудуться 21 липня.

Народних депутатів обиратимуть за змішаною системою — 225 за списками, іншу половину у мажоритарних округах за виключенням округів в окупованих Росією районах Донецької і Луганської областей та Криму.

Зараз ви читаєте новину «Хочеш стати нардепом - викладай $1 млн: Найєм назвав розцінки на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі