пʼятниця, 25 вересня 2020 14:53

Хоч би що зробило керівництво Кривбасзалізрудкому, штучні страйки шахтарів триватимуть - політолог

Хоч би що зробило керівництво Кривбасзалізрудкому, штучні страйки шахтарів триватимуть - політолог
Фото: КП

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що страйки на шахтах Кривбасзалізрудкому, що в Кривому Розі, мають політичну мету й у період передвиборчої кампанії триватимуть.

"Безумовно, такого роду виступи, які відбуваються на шахтах, мають політичну мету. Хоч би як перед ними старалися і хоч би що зробило керівництво держави і підприємства, очевидно, що штучні виступи триватимуть. Найкраща стратегія в цьому випадку - просто добре виконувати свої зобов'язання і не звертати уваги на витівки шахтарів", - вважає Карасьов.

Нагадаємо, вже понад три тижні шахтарі КРЖК вимагають підвищення заробітної плати. Адміністрація ПАТ "Кривбасзалізрудком" запевняє, що з самого початку акції протесту, оголошеної на шахтах "Батьківщина", "Жовтнева", "Гвардійська" і "Терновська", вживала всіх можливих заходів для вирішення ситуації, "незважаючи на те, що вимоги шахтарів були завідомо нездійсненними".

"Спираючись на реальні фінансові можливості, адміністрація ПАТ "Кривбасзалізрудком" підвищила розміри тарифних ставок і окладів на 10-25% залежно від професій. Також було доповнено список професій працівників, яким підвищують тарифні ставки й посадові оклади на 25%. Додатково запропонували підвищення розмірів тарифних ставок і окладів усім працівникам підприємства на 10% з 01.10.2020", - заявив менеджмент КРЖК.

Незважаючи на всі вжиті керівництвом підприємства заходи, частина працівників ПАТ "Кривбасзалізрудком" все ще залишається під землею.

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов упевнений, що мета страйку шахтарів - знизити рейтинг кандидатів однієї з партій у регіоні.

"Тут люди справді мають на меті будь-якими шляхами знизити чийсь рейтинг, наприклад "Слуги народу"", впевнений Карасьов.

В адміністрації комбінату попереджають, що за нинішніх умов залишатися в шахтах небезпечно для життя і здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Хоч би що зробило керівництво Кривбасзалізрудкому, штучні страйки шахтарів триватимуть - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі