пʼятниця, 16 травня 2008 13:31

Хліб, м"ясо, олія подешевшають - Рада ухвалила антиінфляційний закон про торгові надбавки

Верховна Рада ухвалила закон щодо регулювання реалізації окремих соціально-значимих продуктів харчування.

За відповідний законопроект в цілому проголосували 251 депутат. БЮТ і НУ-НС підтримали комуністи і депутати Блоку Литвина. Партія регіонів - проти.

Згідно із текстом закону, до основного переліку соціально-значимих продуктів включено борошно пшеничне вищого першого і другого сорту, борошно житнє обдирне, хліб, хлібобулочні та макаронні вироби із борошна зазначених сортів.

Крім того до переліку внесені крупи, свинина, яловичина, м"ясо птиці (кури), яйця курячі, м"ясні та ковбасні вироби (крім сирокопчених та сиров"ялених), молоко, сметана, кефір, ряжанка, сири кисломолочні, масло, сіль, цукор, олія та овочі (картопля, капуста, буряк, морква).

Законом пропонується встановити граничну торгівельну надбавку на соціально-значимі продукти харчування на рівні не вище, ніж 15 відсотків від оптово-відпускної ціни виробника до кінцевого споживача.

Згідно із законом Кабінет міністрів розробляє та затверджує типовий договір купівлі-продажу соціально-значимих продуктів, що укладається між підприємствами оптової та роздрібної торгівлі і постачальниками цих продуктів.

Виручка отримана за іншими договорами, крім типового договору купівлі-продажу, стягується згідно з діючим законодавством Державною податковою службою до місцевого бюджету за місцем здійснення торгівельної діяльності, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Хліб, м"ясо, олія подешевшають - Рада ухвалила антиінфляційний закон про торгові надбавки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі