середа, 31 жовтня 2007 11:53

Харківський губернатор: "З нас вимагають гроші"

Голова Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков звинувачує "Газ України" у здирництві і зриві домовленостей щодо поставок газу.

У вівторок ввечері Аваков заявив, що обладміністрація виконала зобов"язання щодо розрахунків за газ, узяті в п"ятницю на селекторній нараді, що проводив віце-прем"єр Володимир Рибак, повідомляє "МедіаПорт".

"За останні два дні ми на вимогу "Нафтогазу" заплатили 9 мільйонів гривень по підприємству "Дирекція розвитку інфраструктури території". Узяли кредити", - розповів губернатор.

"Після чого - далі я застосую формулювання, що зрозуміє прокурор, - у мене склалося враження, що з нас хочуть щось більше, ніж платежі в бюджет, і мені здалося, що вони хочуть хабар", - додав він.

"Я привселюдно заявляю, що ми виконали всі умови з оплати, що були поставлені віце-прем"єром Рибаком і підписані віце-прем"єром Рибаком", - заявив губернатор.

"Я стверджую, що зараз працівниками ДК "Газ України" застосовується несумлінна гра, у якій з нас вимагають гроші. Я попередив їх, що з нами така гра не пройде", - додав він.

Аваков звернувся до прокурора з проханням вважати його заяву зверненням в органи прокуратури: "І прошу сесію підтримати моє таке звернення".

Однак більшість депутатів, що були присутні у залі, відмовилися підтримати губернатора, пославшись на те, що його заява пролунала відразу після того, як було прийняте рішення про перерву в сесійному засіданні до півдня середи.

За інформацією обладміністрації, без центрального опалення залишаються Куп"янський, Шевченківський, Дергачівський, Барвенківський і Золочівський райони, а також міста Куп"янськ і Люботин.

Усі їх повинно забезпечувати теплом обласне КП "Дирекція інфраструктури розвитку території".

Як повідомив віце-губернатор Олег Шаповалов, у п"ятницю на селекторній нараді, яку проводив віце-прем"єр Рибак, була досягнута домовленість про те, що ДК "Газ України" дасть газ "Дирекції інфраструктури розвитку території", якщо буде погашено 9 мільйонів гривень боргу.

За словами Шаповалова, ця сума була перерахована до 16-15 години понеділка. "Проте, "Газ України" лімітів не виділяє і відмовляється виконувати протокольне доручення віце-прем"єра", - заявив Шаповалов.

Він додав також з посиланням на заступника директора "Дирекції розвитку інфраструктури", що керівництво "Газ України" "висуває додаткові умови". Однак не назвав їх, пославшись на те, що особисто при бесіді не був присутній, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Харківський губернатор: "З нас вимагають гроші"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі