пʼятниця, 31 січня 2014 16:48

Харківський "Автомайдан" "поклав" банк, що фінансував "тітушок"

Громадське об'єднання "Економічний спротив" та харківський "Автомайдан" добилися першої відчутної перемоги — банк "Меркурій", котрого активісти звинувачували у фінансуванні харківського клубу "Оплот" заявив сьогодні на своєму офіційному сайті, про часткову неплатоспроможність.
Як повідомляли місцеві ЗМІ у Харкові та Києві автомайданівці проводили акцію, із закликом забирати гроші з банку Меркурій, котрий, як стверджували активісти фінансував спортивний клуб "Оплот".
Нагадаємо, що спортсмени саме з цього клубу змішаних єдиноборств неодноразово відвідували Київ з метою підтримати акції так званого Антимайдану. Зокрема, 17 січня за повідомленням "5 каналу" та газети "Екпрес" саме спортсмени-"тітушки" з "Оплоту" намагалися блокувати учасників київського Автомайдану.
"Янукович і Партія Регіонів не має совісті, її давно замінила жага влади і грошей. Вони калічать невинних людей і перекреслюють наше європейське майбутнє. Вдаримо по найдорожчому для них – грошам. Зробимо так, як запропонував директор "Яндекс-Україна" - порядні люди мають бойкотувати представників влади і Партії регіонів, зокрема не спілкуватися, не протягувати руки, не брати участь у заходах за їх участі. Від сьогодні і до відставки Януковича, ми оголошуємо персональний бойкот владі та Партії Регіонів", -- такий заклик був розміщений на сторінці ГО "Економічний спротив" у соціальній мережі фейсбук, до котрої за місяць її існування долучилося кілька тисяч прихильників.
Серед заходів, що пропонувалися активістами, зокрема, мова йшла про таке: "Зніми депозити і закрий поточні рахунки в банках сім'ї Януковича, членів Партії Регіонів!. До речі, зняття депозитів це ще водночас гарний спосіб захистити заощадження в нинішніх умовах... Не купуй товарів виробників, які належать регіоналам. Не обмежуйся загальновідомими товарами (Конті, Life, Норд), взнавай та поширюй інформацію про бізнес регіоналів у твоєму місті…Мета нашого бойкоту:- зменшити кошти, що прямо або непрямо йдуть на утримання "Беркуту" і тітушок- змусити членів Партії Регіонів вийти з цієї злочинної партії".
Сьогодні на офіційному сайті банку "Меркурій" зявилося повідомлення в котрому сам банк визнає виникнення у нього фінансових проблем. "Руководство АО БАНКА "МЕРКУРИЙ" очень обеспокоено негативной информацией, которая была размещена в некоторых СМИ о текущем состоянии дел в нашем банке. Нестабильная ситуация в стране вызвала ажиотаж со стороны населения и одновременный повышенный спрос у клиентов на наличные средства, что привело к созданию очередей и невозможности части наших клиентов получить средства", -- йдеться у повідомленні на офіційному сайті банку "Меркурій".
Разом з тим, прес-служба спростовує невідворотність фінансових проблем банку : "Обращаем внимание, что АО БАНК "МЕРКУРИЙ" является постоянным участником Фонда гарантирования вкладов физических лиц с 1999 года. Действующим законодательством предусмотрены гарантии по вкладам граждан, которые размещены в национальной и иностранной валюте, включая проценты, в размере вкладов, но не более 200 000 грн. по вкладам. По итогам публичного исследования "Рейтинг надежности банковских депозитов" за 9 месяцев 2013 года рейтинговое агентство "Стандарт-Рейтинг" (Украина) признало надежность депозитов АО БАНКА "МЕРКУРИЙ" на уровне "хорошо".

Зараз ви читаєте новину «Харківський "Автомайдан" "поклав" банк, що фінансував "тітушок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі