середа, 16 квітня 2008 20:25

Харківська міськрада відмінила дозвіл на пам"ятник воїнам УПА

Харківська міська рада відмінила рішення від 30 вересня 1992 року про надання згоди на встановлення пам`ятного знака на честь 50-річчя Української повстанської армії в Молодіжному парку Харкова.

Як повідомили у прес-службі Харківської міськради, відповідне рішення було ухвалене сьогодні на сесії ради. Голосування проходило в поіменному режимі: "за" висловилися 80 депутатів, "проти" - 3.

Рішення міськради обґрунтоване тим, що узгодження проекту і місця розміщення пам`ятного знака, а також його експертизу не проведено, пам`ятний знак на земельній ділянці в Молодіжному парку встановлений самовільно, без дотримання вимог чинного законодавства. Крім того, самовільно встановлений пам`ятний знак не занесений у Державний реєстр нерухомих пам`ятників України і не може вважатися пам`ятником, зазначається у рішенні сесії.

Протягом багатьох років поблизу Пам"ятного знака воїнам УПА представники національно-демократичних сил області традиційно проводили акції на честь вшанування воїнів УПА, жертв політичних репресій та проти злочинів тоталітарного режиму. Восени 2007 року на Свято Покрови тут сталися сутички, які були спровоковані, зокрема, представниками лівих сил та Партії регіонів.

Роком раніше Пам"ятний знак воїнам УПА був знесений невідомими, відповідальність за це взяла на себе одна з російських організацій, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Харківська міськрада відмінила дозвіл на пам"ятник воїнам УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі