середа, 16 жовтня 2019 16:17

Харківська міськрада підтримала "формулу Штайнмаєра"

Харківська міськрада підтримала "формулу Штайнмаєра"
Депутати Харківської міськради вимагають від політиків утриматися від проведення акцій "Ні капітуляції"

Сьогодні, 16 жовтня, Харківська міська рада затвердила звернення до президента України Володимира Зеленського, в якому висловила підтримку "формули Штайнмаєра".

Звернення ухвалили більшістю голосів: 53 — "за", 12 депутатів проголосували проти, 2 — утрималися, повідомила прес-служба міськради.

Автори звернення вважають, що реалізація "формули Штайнмаєра" - єдиний на сьогодні реальний шлях до припинення війни.

"Відведення військ - не відступ, а кроком вперед до ще більшого припинення вогню, а отже, і смертей. Розформування на тимчасово окупованих територіях усіх незаконних збройних формувань принесе спокій нашим братам, таким же українцям, як і ми, в окремих частинах Луганської та Донецької областей. Контроль над українським кордоном захистить від появи на території країни людей, які прагнуть до подальшого протистояння на Донбасі, і сприятиме проведенню місцевих виборів не під дулами автоматів, а під наглядом ОБСЄ. Вибори в ОРДЛО за українським законодавством повернуть Україні неконтрольовані зараз території", - йдеться в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сьогодні російська мова, а завтра російські танки": що відбувалося на марші УПА

Також міськрада Харкова закликала колег із органів місцевого самоврядування всіх рівнів підтримати зусилля Володимира Зеленського, а міські та обласні ради, які прийняли рішення про недопущення "формули Штанмаєра", відкликати документи. Крім того, у своєму зверненні депутати ХМР вимагають від політиків утриматися від проведення акцій "Ні капітуляції!".

"Формула Штанмаєра" не передбачає визнання анексії Криму. Ця "формула" не легалізує бойовиків, а навпаки, передбачає повернення українського законодавства і правопорядку на тимчасово окупованих територіях. Відмова від неї в рамках "нормандського формату" позбавить президента аргументів на підтримку України з боку таких потужних союзників, як Німеччина та Франція", - сказано в документі.

1 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна погоджується на формулювання "формули Штайнмаєра". Згідно з "формулою", окуповані території мають отримати тимчасовий "особливий статус" у день проведення місцевих виборів. Якщо ОБСЄ визнає ці вибори, Верховна Рада має закріпити цей "статус" на постійній основі.

Проти реалізації "формули Штайнмаєра" раніше виступили Львівська, Івано-Франківська та Хмельницька обласні, Сумська, Кропивницька та Луцька міські ради та низка інших установ.

14 жовтня у Києві відбувся марш "Ні капітуляції!" проти реалізації "формули Штайнмаєра". Частина учасників акції прийшла на вулицю Банкову до Офісу президента України. На будівлю Офісу люди прикріпили фото загиблих захисників України та наліпки з лозунгами проти капітуляції.

Зараз ви читаєте новину «Харківська міськрада підтримала "формулу Штайнмаєра"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі