вівторок, 17 серпня 2010 15:46

Хара розповів, як "ламав" Азарова на субсидії

Хара розповів, як "ламав" Азарова на субсидії

Напередодні голова Федерації профспілок України Василь Хара зустрівся із представниками уряду. Тепер у федерації немає претензій до Кабміну з приводу отримання субсидій громадянами.

Про це народний депутат від Партії регіонів розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Ми вимагали спрощення процедури отримання субсидій. Вони спростили настільки, що навіть самі цього не очікували. Домовилися, що тепер Кабмін направляє кожному квартиронаймачу лист, в якому будуть такі документи: зразок заяви на отримання субсидії, декларація сукупного доходу, де було б зазначено, що людина має право на субсидії, і конверт із адресою його житлово-комунальної контори. Людина вкладає в цей конверт заповнені документи і відправляє. Все інше має робити ЖЕК", - розповів "регіонал".

Як запевнив Хара, у серпні українець вже платитиме стільки, скільки має.

"А скільки має платити - це друга наша вимога - знизити поріг отримання субсидії. Якщо раніше для непрацюючих пенсіонерів було не більше15% від сукупного доходу, а для працюючих пенсіонерів 25%, то зараз для перших - не більше 10%, а для інших – 20%", - зазначив він.

Третя вимога, за словами профспілкового лідера, була - захистити малозабезпечених.

"Завдяки зниженню цього порогу кількість людей, які можуть отримати цю субсидію, значно розширюється. Фактично малозабезпечений не платитиме більше, ніж платив до цього. Більше платитимуть лише багатші", - сказав Хара.

Він також розповів, що вдалося владнати це питання завдяки президентові Віктору Януковичу. Мовляв, поки той не втрутився, прем'єр-міністр Микола Азаров ігнорував профспілки.

"Була лояльна телефонна розмова із Віктором Федоровичем. Я йому сказав, що треба вести соціальний діалог із профспілками, а уряд його не веде. Азаров мені передзвонив, наступного дня ми зустрілися і домовилися по наших вимогах. У нас відбулася "сімейна розмова" і ми розійшлися друзями - без образ", - додав нардеп.

Як відомо, однією з умов кредитування МВФ було підвищення внутрішніх цін на газ і проведення пенсійної реформи.

Нещодавно віце-прем'єр Сергій Тігіпко пообіцяв, що уряд виконає всі зобов"язання перед МВФ, не зважаючи на всю критику.

Зараз ви читаєте новину «Хара розповів, як "ламав" Азарова на субсидії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі