четвер, 31 липня 2008 11:43

Губернатори попросили депутатів підтримати проект Ющенка

Губернатори областей, потерпілих від стихії, звертаються до депутатів з проханням ухвалити президентський варіант змін до бюджету.

Про це голови Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької, Вінницької, Львівської і Волинської областей заявили у Верховній Раді в четвер.

Зокрема керівник Івано-Франківської області Микола Палійчук виступив від імені своїх колег з наступним зверненням:

"Я б хотів звернутися до депутатів, щоб вони підтримали законопроект президента про внесення змін до бюджету, і кошти терміново виділили на області".

Він додав, що за відсутності бюджетних коштів на подолання наслідків стихійного лиха "області довго не протримаються".

"Кожен день ми мусимо думати про життя людей і не допустити втрати людських життів", - додав він.

Палійчук спрогнозував збільшення суми збитків від стихії, оскільки останні данні були зібрані областями станом на ранок понеділка.

"По мірі сходження води, ми виявляємо дуже багато нових збитків, фактично 70% сільськогосподарських угідь затопило, і знищено урожай на цих площах. Нам терміново потрібні кошти. Складна ситуація в гірських районах, де пішли зсуви ґрунтів. Але це вже буде наступним кроком. А зараз нам треба рятувати людей", - наголосив він.

Губернатори також пояснили, що просять проголосувати за президентських законопроект, оскільки з урядовим на даний момент вони ще не ознайомлені.

Зокрема голова Тернопільської ОДА Юрій Чижмарь сказав:

"Про проект Кабінету міністрів мені не відомо і про ті показники, які там закладалися, я теж не знаю. Щодо законопроекту президента, над ним уже давно працюємо я і мої заступники, і саме з цього законопроекту відомо, куди конкретно будуть спрямовані кошти". Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Губернатори попросили депутатів підтримати проект Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі