четвер, 11 грудня 2008 13:40

Губернаторам уріжуть виплати

Верховна Рада пропонує заборонити збільшення штату працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, а також підприємств, установ та організацій державної та комунальної власності.

Про це йдеться в проекті закону "Про заходи з соціального захисту населення від наслідків світової фінансової кризи", ухваленому парламентом в першому читанні.

Крім того, законопроектом пропонується під час затвердження державного та місцевих бюджетів на 2009 рік, а також бюджетів фондів загальнообов"язкового державного соціального страхування заборонити збільшення порівняно з 2008 роком видатків на утримання органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а також на утримання фондів загальнообов"язкового державного соціального страхування, за винятком видатків на заробітну плату, нарахування на фонд оплати праці та оплату комунальних послуг.

Також пропонується накласти мораторій на здійснення за кошти державного й місцевих бюджетів будівництва та капремонту будівель і споруд органів державної влади, закупівлю автомобілів, за винятком закупівлі автомобілів для потреб транспортних організацій, закладів охорони здоров"я, освіти, Збройних Сил України та Міністерства надзвичайних ситуацій.

Законопроект внесено депутатами "Нашої України". При цьому депутати фракції КПУ та Партії регіонів висловили скепсис щодо реальної дії закону в разі його ухвалення.

"Вони звільнять якусь бабу Машу або не куплять їй швабру, але знайдуть кошти на автомобіль", - заявив один з депутатів.

Також депутати-опозиціонери вказали на великі видатки на пам"ятники жертвам голодомору.

Депутат від блоку Литвина Олег Зарубінський запропонував повернути видатки на органи державної влади на рівень 2007 року, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Губернаторам уріжуть виплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі