пʼятниця, 26 червня 2020 10:24

Губернатора Кіровоградщини затримали на хабарі в 1,8 млн грн
5

НАБУ затримала на вимаганні та отриманні хабаря голову Кіровоградської ОДА та його поплічника
Фото: facebook.com/nabu.gov.ua
НАБУ затримала на вимаганні та отриманні хабаря голову Кіровоградської ОДА та його поплічника
НАБУ затримала на вимаганні та отриманні хабаря голову Кіровоградської ОДА та його поплічника
НАБУ затримала на вимаганні та отриманні хабаря голову Кіровоградської ОДА Андрія Балоня
Другим затриманим є керівник патронатної служби Сергій Шевченко

25 червня 2020 року за вимагання хабаря "на гарячому" затримали голову Кіровоградської ОДА Андрія Балоня.

Про це повідомила у Facebook пресслужба Національного антикорупційного бюро України.

Операцію провели детективи НАБУ спільно з управлінням боротьби з корупцією та організованою злочинністю (ГУ БКОЗ) та управлінням Служби безпеки України за процесуального керівництва Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Як встановило слідство, чиновники у змові запропонували керівнику регіонального осередку одного з органів державної влади в області надати їм неправомірну вигоду 1,8 млн грн в обмін на невчинення перешкод у його діяльності. За умовами "пропозиції", кошти мали передаватися траншами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці чиновника затримали на хабарі

"Перший транш у 100 тис. грн посадовці ОДА отримали в червні 2020 року, що зафіксовано в матеріалах слідства. Під час передачі другого - у 250 тис. грн - їх викрито на гарячому. Голову ОДА та його пособника, посадовця цієї ж ОДА, затримано. Наразі правоохоронці проводять невідкладні слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин вчинення злочину", - повідомили в НАБУ.

У повідомленні НАБУ напряму не згадують, в якій саме області провели затримання, та прізвище керівника ОДА і його спільника. Однак, за даними ЗМІ, йдеться саме про Балоня. У четвер на засіданні уряду Кабмін погодив звільнення Балоня з посади, про що повідомив прем'єр Денис Шмигаль. Місцеві ЗМІ також писали, що в будинку Балоня в цей день тривав обшук.

Також в ЗМІ повідомили про особу другого затриманого.

Автор: t.me/A_Lavrus
  Другим затриманим є керівник патронатної служби Сергій Шевченко
Другим затриманим є керівник патронатної служби Сергій Шевченко

"Особою, близькою до голови облдержадміністрації Андрія Балоня", або посередником у ймовірній передачі хабаря в 250 тисяч гривень може бути начальник патронатної служби Сергій Шевченко", - у своєму Telegram-каналі написав голова ГО "Центральноукраїнський антикорупційний офіс" Андрій Лаврусь.

За даними Лавруся, затриманий Сергій Сергійович Шевченко - син керівника Держпродспоживслужби Херсонської області Сергія Шевченка, друга Андрія Балоня.

Андрія Балоня на посаду голови Кіровоградської ОДА президент Володимир Зеленський призначив 11 листопада 2019 року.

Балонь - колишній керівник слідчого управління МВС. Починав із посади слідчого Старосамбірського районного відділу міліції у Львівській області, 2015 року очолив слідче управління Полтавської області.

У вересні 2015 року почав викладати на кафедрі держуправління і права Національного технічного університету імені Юрія Кондратюка в Полтаві.

У червні 2016-го отримав адвокатське свідоцтво. А вже в травні 2017 року став заступником голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва. Балонь залишив посаду після того, як у квітні 2019-го Гордєєва зняли з посади.

Зараз ви читаєте новину «Губернатора Кіровоградщини затримали на хабарі в 1,8 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі