четвер, 26 травня 2011 14:42

Губернатор Волині радив повісити портрети Януковича у школах?

Губернатор Волині радив повісити портрети Януковича у школах?

Сьогодні 62 депутати Волинської облради підтримали звернення депутата від "За Україну!" Ігора Гузя до прокурора області про те, що директорів луцьких шкіл примушували вивішувати портрети Януковича у школах. Про це у коментарі сказав Ігор Гузь.

"Учора депутати Луцької міськради звернулися до міського голови, щоб внести ясність у це питання. Немає закону, щоб змусити чиновника, а тим більше працівника освітянської галузі, вішати якісь портрети. Тому ніякі шантаж чи погрози тут неприпустимі. Начальник відділу освіти Олег Гребенюк тепер заперечує те, що він примушував. Але ж що йому залишається робити? Треба ж щось казати. Добре, що він визнав те, що таке було і що він про це говорив".

За словами депутата, неофіційно начальник відділу освіти пояснює це так:

"Він був на нараді в ОДА. Там йому сказали, що у Луцьку нехороша ситуація з портретами президента. Її треба поправити. Відповідальність буде нести він. Відповідно, він кинувся виконувати те, що сказали згори".

Гузь розповідає, що на сесії облради перший заступник міського голови, депутат від "Фронту змін" Святослав Кравчук заявив, що треба оприлюднити прізвища директорів, які звернулися до депутатів: "Я не виключаю, що їх звільнять з роботи. Тому не буду називати цих людей".

Нагадаємо, що до депутатів волинської облради звернулися кілька директорів шкіл. Розповіли, що керівництво міста поставило їм ультиматум. Або вони повісять портрети президента Віктора Януковича у своїх кабінетах, вчительських та на входах у школу. Або матимуть неприємності від губернатора області Бориса Климчука.

Ультиматум озвучив начальник управління Олег Гребенюк 13 травня на нараді в управління освіти Луцької міської ради. Нібито, зробив це він в усній формі. Сам Гребенюк говорить, що він рекомендував вивішувати портрети, а не примушував.

Зараз ви читаєте новину «Губернатор Волині радив повісити портрети Януковича у школах?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі