вівторок, 18 червня 2013 21:07

Губернатор Миколаївщини заявив, що агрофірма Корнацького зайняла землю незаконно

Губернатор Миколаївщини заявив, що агрофірма Корнацького зайняла землю незаконно
Микола Круглов Фото: gazeta-vsem.info

"Агрофірма Корнацьких" зайняла землю в селі Чаусово-2 Первомайського району Миколаївщини незаконно. Про це заявив голова облдержадміністрації Микола Круглов на брифінгу, повідомляє державне агентство "Укрінформ".

"Конфлікт у селі Чаусово-2 Первомайського району штучно спровоковано. Тамтешня земля, площею 1500 га, передана працівникам бюджетної сфери на законних підставах", - зазначив він.

Круглов також наголосив, що "ТОВ "Агрофірма Корнацьких" протягом тривалого часу незаконно займала цю землю, і будь-які подальші спроби створити конфлікт навколо цієї землі будуть припинені правоохоронними органами".

Як зазначив голова ОДА, "Первомайський районний суд 12 січня 2001 року визнав недійсним державний акт на право приватної власності на земельну ділянку, видану батькам Аркадія Корнацького".

"Відділом Держкомзему в Первомайському районі скасовано запис про державну реєстрацію вказаного держакту. Землі на законних підставах були віднесені до земель запасу. Восени минулого року місцева влада прийняла рішення про виділення цих земель працівникам бюджетної сфери, які, у свою чергу, віддали її в оренду іншій фірмі", - повідомляє агентство.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Розборки на фірмі Корнацького: міліція пов'язала бандитів, але приїхало начальство і всіх відпустили

"Проте агрофірма Корнацьких все ж засіяла цю землю озиминою і нині намагається зібрати урожай. Між нею і фірмою, яка отримала землю від бюджетників в оренду, і стався збройний конфлікт", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, у вівторок колишній кандидат в депутати Верховної Ради від партії "Батьківщина" у 132 окрузі (Первомайськ, Миколаївська область) Аркадій Корнацький заявив про рейдерське захоплення ТОВ "Агрофірма Корнацьких". Не обійшлося без поранень.

Корнацький також заявив, що нападом на його фірму керують особисто губернатор Круглов і генпрокурор Пшонка. Водночас у ГПУ спростували причетність глави відомства до згаданої фірми.

Зараз ви читаєте новину «Губернатор Миколаївщини заявив, що агрофірма Корнацького зайняла землю незаконно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі