вівторок, 16 жовтня 2007 12:12

Губернатор Херсонщини попередив, що дніпропетровська трагедія може повторитися

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Борис Сіленков висловив занепокоєння незадовільним станом прибудинкових газових мереж і попередив чиновників міськвиконкому про персональну відповідальність за можливі аварії.

Про це він заявив під час прямого ефіру на одній з херсонських телерадіокомпаній.

"Дніпропетровська трагедія має стати серйозним дзвіночком для чиновників міськвиконкому Херсону. За часи бездумного реформування житлово-комунального господарства в Херсоні майже втрачена система управління і контролю за експлуатацією комунікацій, зокрема – прибудинкових газових мереж. Ситуація, на жаль, майже некерована. ЖЕКи створювалися, реформувалися, ліквідовувалися, знов створювалися, змінювали форму власності і так далі. Часті зміни структур, що обслуговують житловий фонд, призвели до того, що вже важко сказати, на чиєму балансі ці мережі і хто має за них відповідати", - сказав Сіленков.

"Маю констатувати, що інформація про 100-відсоткову готовність міста до опалювального сезону – це фальсифікація. Будинки в Херсоні на 100% до прийому тепла не готові. Хочу попередити керівників Херсону, що в тому випадку, якщо своєчасно не буде подано тепло в школи міста, якщо будуть заморожені хоч один дитячий садочок, або житловий будинок – люди з міськвиконкому, керівники будуть нести персональну відповідальність. Приклад Дніпропетровська показав, що треба відповідати за свої дії чи бездіяльність. В Дніпропетровську вже є затримані. Таке ж буде і в Херсоні", - підкреслив Б. СІЛЕНКОВ.

Також губернатор повідомив, що є реакція на його звернення до прем"єр-міністра Віктора Януковича стосовно врегулювання ситуації з розрахунками за газ та експлуатацією Херсонської ТЕЦ.

"Вже є доручення прем"єр-міністра НАК "Нафтогаз України" щодо реструктуризації і складення нового графіку погашення боргів херсонських теплогенеруючих організацій. Я впевнений, що ліміти газу Херсон отримає вчасно і в необхідних обсягах, тому опалювальний сезон розпочнеться своєчасно", - підсумував Сіленков.

Минулого тижня голова Херсонської облдержадміністрації Сіленков звернувся до прем`єр-міністра Януковича з проханням посприяти у вирішенні питання початку опалювального сезону 2007/08 року в обласному центрі.

У листі, направленому на ім`я глави уряду, наголошується, що підприємством, яке має найбільші проблеми щодо розрахунку за спожитий природний газ, є ВАТ "Херсонська ТЕЦ".

Це підприємство підпорядковується НАК "Енергетична компанія України" (НАК "ЕКУ"), яка у свою чергу підпорядковується Міністерству палива і енергетики України. За січень-вересень цього року підприємство спожило природного газу на 20,66 млн. грн., переказало постачальнику 15,92 млн. грн., або 77%. Проте постачальник 9,24 млн. грн., або 58%, зарахував як погашення заборгованості за минулий рік. Таким чином, за даними ЕКУ, рівень поточних розрахунків ТЕЦ різко впав, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Губернатор Херсонщини попередив, що дніпропетровська трагедія може повторитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі