пʼятниця, 09 листопада 2012 09:41

Гроші на вибори кілька років збирали по всій Україні - Симоненко

Гроші на вибори кілька років збирали по всій Україні - Симоненко
За роки підготовки до виборів КПУ назбирала 25 мільйонів внесків. Фото: politika.eizvestia.com

Лідер КПУ Петро Симоненко розповів, звідки комуністи взяли гроші на виборчу кампанію.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти підозрюють, що Компартія фінансувала свою кампанію з якогось бізнесу

За його словами, всього партія витратила 72 мільйони гривень.

"За роки, які ми готувалися до виборчої кампанії, ми зібрали 25 мільйонів тільки внесків. Ви знаєте прекрасно, що ми єдина партія, яка збирає членські внески та збираємо регулярно", - сказав він.

На зауваження ведучого про те, що експерти говорили про набагато більшу суму витрат, політик зазначив: "Від цього надої в Україні не збільшилися. Я відповідаю за те, що я говорю зараз. 5 мільйонів гривень тільки члени нашої фракції віддали зі своєї зарплати. Прийнято положення, що кожен член фракції і в нинішньому складі і в майбутньому, 20% від своєї заробітної плати віддає на рахунок Центрального комітету".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Східна Україна стане майданчиком нових політпроектів

Також КПУ просила гроші у виборців.

"Останніх два роки ми проводили народний референдум по всій Україні, який передував розробці нашої програми. Там збиралися кошти, ті які відкрито були заявлені, що вони йдуть на підтримку Компартії. Ми єдина партія, яка чесно звернулася до виборців: будь ласка, підтримайте нас на виборах. Так само ці кошти надходили до Центрального комітету партії. Це все перевіряється в звіті про витрати, який КПУ надала в ЦВК", - пояснив Симоненко.

Зараз ви читаєте новину «Гроші на вибори кілька років збирали по всій Україні - Симоненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі