вівторок, 16 грудня 2008 17:47

Гроші на дострокові вибори повинні закладатися в кожен бюджет - Яценюк

Колишній голова Верховної Ради України, народний депутат (фракція НУ-НС) Арсеній Яценюк вважає, що фактичний старт президентської кампанії унеможливлює внесення до парламенту реального державного бюджету на 2009 рік.

Таку думку А.Яценюк висловив сьогодні журналістам в Києві.

"На себе таку відповідальність ніхто не візьме, а якщо навіть візьме та подасть такий бюджет – то ніхто на себе не візьме відповідальність проголосувати за реальний бюджет, який передбачає суттєве скорочення соціальних витрат, фактично нульовий дефіцит бюджету і максимальну економію на всіх щаблинах, як української влади, так і галузевих видатків. Політичної волі на це немає, оскільки кожен мріє побачити себе у президентському кріслі", - сказав А.Яценюк.

На його думку, необхідно законодавчо виписати норму про фінансування будь-яких дострокових виборів, оскільки Президент має повноваження щодо дострокового припинення повноважень ВР, а з іншого боку – ці повноваження ніяким чином не забезпечені законодавством. "Чи то уряд, чи то парламент можуть заблокувати проведення дострокових виборів навіть у тому випадку, якщо указ Президента є абсолютно конституційним", - пояснив він. Народний депутат вважає, що для унормування цієї ситуації доцільно або передбачати в кожному законі про державний бюджет окрему суму на проведення дострокових виборів, або виписати окрему процедуру фінансування дострокових виборів у разі існування конституційних підстав для прийняття відповідного указу Президента.

А.Яценюк вважає найкращим варіантом створення окремої процедури фінансування дострокових виборів, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Гроші на дострокові вибори повинні закладатися в кожен бюджет - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі