четвер, 11 жовтня 2018 14:51

Грошей буде більше: Порошенко звернувся до військових

Грошей буде більше: Порошенко звернувся до військових
Треба міняти ставлення до людини в армії, каже президент Петро Порошенко. Фото: @poroshenko

За 2 роки на контрактну службу в армії зголосилися 130 тис. українців. Їх потрібно далі зацікавити гідними умовами. Про це заявив президент Петро Порошенко на військовому аеродромі у Хмельницькій області.

"Протягом 2016-18 років до Збройних сил на службу за контрактом прийшли 130 тисяч осіб. Хто вони? Добровольці. Вони прийшли не за мобілізацією. Частина із цих людей дуже якісно служать. Але частина збирається звільнитися. Чому? Комплекс факторів. Від незадоволення грошовим забезпеченням, соціальним пакетом, до некоректного ставлення з боку деяких командирів. Неповаги до особистості солдата", - сказав він.

Президент назвав одним із ключових завдань - "змінити ставлення до людини в армії".

"Жорстка дисципліна залежить, перш за все, від командира відділення, взводу, роти, батальйону", - продовжив він.

"Але із себе відповідальності не знімаю. Маємо зберегти професіоналів. Зацікавити їх довгостроковими контрактами. Бажано повернути тих, хто набув досвід, але з різних, у тому числі психологічних причин, звільнився, зараз нудьгують за армією. Солдати мають поважати старших за званнями", - звернувся Порошенко до військових.

"Потрібно об'єктивно визнати, що недостатня привабливість рівня грошового забезпечення, низькі темпи забезпечення житлом, тривалі побутові незручності на місцях дислокації -все це уповільнює процес професіоналізації", - зізнався президент.

Наступного року грошове забезпечення українських воїнів зросте на 35-37%. Цю цифру закладуть до бюджету на 2019 рік, сказав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада підтримала вітання "Слава Україні" в армії та поліції

Міноборони зверталося до Кабінету міністрів із проханням збільшити з 1 жовтня зарплати військовим. Рядовому складу – до 9 тис. грн., офіцерському – до 15,3 тис. грн.

До цього грошове забезпечення військовослужбовця першого року служби складало 7,5 тис. грн при середній зарплаті по країні 8,7 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Грошей буде більше: Порошенко звернувся до військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі