вівторок, 17 березня 2015 15:24

Громадянської війни на Донбасі немає, але є участь Росії - доповідач ПАРЄ

Громадянської війни на Донбасі немає, але є участь Росії - доповідач ПАРЄ

Доповідач Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) з питань політичних наслідків конфлікту в Україні Крістіна Зеленкова відзначає значну участь Росії в конфлікті на Донбасі.

"Російська участь не обмежується поставками важкої зброї і бійців (або на "добровільній" основі, або звільнених, чи тих, що пішли у відпустку, або у вигляді регулярної армії), але також представлено в командному складі і процесі політичного прийняття рішень", - написано в опублікованій інформаційній записці за результатами її візиту до Києва 15-18 лютого цього року.

Вона зазначила, що російська участь також проявляється у формі широкої інформаційної або пропагандистської війни. "Українські ЗМІ не присутні на Донбасі, і російська пропаганда демонструє, як неонацисти воюють із мирним людьми", - йдеться в документі.

Зеленкова нагадала, що сили, звинувачені в неофашизмі, не отримали підтримки на попередніх парламентських виборах в країні. "Абсолютно зрозуміло, що "громадянської війни" на Донбасі немає. Немає також релігійних чи етнічних ідентифікаційних підстав для конфлікту, як це було в інших частинах світу", - відзначає доповідачка ПАРЄ.

Зеленкова планує підготувати проект доповіді для розгляду на засіданні Комітету з політичних питань і демократії в травні або червні, після чого він може бути винесений на голосування до сесійної зали ПАРЄ.

Зараз ви читаєте новину «Громадянської війни на Донбасі немає, але є участь Росії - доповідач ПАРЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі