пʼятниця, 22 квітня 2011 10:48

Грищенко поставив крапку: "Україна не збирається до Митного союзу"

Грищенко поставив крапку: "Україна не збирається до Митного союзу"

Євроінтеграція залишається головним пріоритетом нашої держави.

Про це під час виступу у Верховній Раді сказав міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.

Чиновник нагадав, що курс на вступ до ЄС був підтверджений у виступі президента Віктора Януковича.

"Ми прагнемо шляхом компромісу подолати розбіжності стосовно угоди щодо Зони вільної торгівлі та до кінця року підписати цей документ", - зазначив чиновник.

Грищенко запевнив, що Україна не проводить переговори стосовно приєднання до Митного союзу.

"У контексті союзу трьох - це не виключає нашого співробітництва. Формула 3+1 означає, що ми можемо діяти поза рамками члена у цій організації. Ми не перебуваємо у перемовинах з Митним союзом про вступ. Жодних умов не висувалося з боку Росії. Є тільки припущення", - запевнив міністр.

Грищенко також спростував твердження секретаря Митного союзу Сергія Глаз'єва про те, що союз не передбачає іншу форму співробітництва окрім об'єднання.

"Можливим є укладення угод з Митним союзом у сферах, що встановлять спільний інтерес. Аналогічна схема працює і в СНД. Що стосується тези щодо неможливості іншої форми співпраці окрім членства в ньому, то Митний союз збирається укладати договори з іншими об'єднаннями. Зокрема в планах об'єднання укласти угоду з ЄС".

Говорячи про перспективи співробітництва з Митним союзом, Грищенко зазначив, що Україна виступає за підписання договору про створення Зони вільної торгівлі, який передбачатиме поступове скасування митних тарифів.

За його словами, відповідні перемовини проводяться з країнами-членами Митного союзу.

Зараз ви читаєте новину «Грищенко поставив крапку: "Україна не збирається до Митного союзу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі