субота, 23 квітня 2011 11:03

Грищенко каже, що Тимошенко вимагала від Путіна продавати Україні газ по 450 доларів

Грищенко каже, що Тимошенко вимагала від Путіна продавати Україні газ по 450 доларів

Газові угоди 2009 року були підписані під тиском колишнього прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це розповів міністр закордонних справ Костянтин Грищенко в ефірі одного з українських телеканалів.

За його словами нинішня влада була змушена піти на підписання "харківських угод".

"Звідки взялись Харківські угоди? Це прямий результат тих домовленостей, які під тиском конкретної особи, глави уряду, підписали ті, хто не мав змоги навіть відмовитись", - зазначив дипломат.

"В "Газпромі", вночі, коли була закладена формула, вона в принципі була зроблена під тиском конкретно Тимошенко. Це не сьогоднішній уряд домовлявся про ту формулу, яка призводить до колосальної ціни на газ. Це її персональна відповідальність", - заявив Грищенко.

Міністр, також розповів про деякі деталі газових перемовин.

"Переговори Юлії Володимирівни знаєте як відбувались? Крім того, що вони були один на один. Після того було переміщення в "Газпром". Де в "Газпромі", той самий кого ви називали керівник, дуже ретельно підготувався. З бутербродами, з кавою. Це було розраховано на всю ніч", - розповів Грищенко.

"Юлія Володимирівна закрилась в окремій кімнаті, куди з одного поверху бігав Дубина, з іншого - інший представник "Нафтогазу". Вона давала вказівки. Все це тривало до глибокої ночі. Нікого туди не допускали. Це відбувалось поза межами стандартних переговорів", - зазначив він.

На питання, звідки йому відомо про бутерброди Грищенко відповів так: "Не допускали нікого. Охорона не пускала нікого, крім тих, кого викликали до них. Так я був там. Посол має супроводжувати прем'єр-міністра".

Раніше проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко була порушена кримінальна справа  у зв'язку з підписанням газових контрактів 2009 року. У свою чергу оточення екс-прем'єра стверджують, що підписання більш вигідних контрактів стало неможливим через неконструктивну позицію екс-президента Віктора Ющенка.

Зараз ви читаєте новину «Грищенко каже, що Тимошенко вимагала від Путіна продавати Україні газ по 450 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі