середа, 11 червня 2008 14:07

Грищенко домовлятиметься з Росією про вступ України в НАТО

Посол України в Росії Костянтин Грищенко заявляє, що Україна має намір продовжити консультації з Росією в рамках свого приєднання до ПДЧ щодо НАТО.

Про це Грищенко сказав в середу на брифінгу, відповідаючи на питання, чи планує надалі Україна проводити переговори з Росією щодо ПДЧ.

"Ми не будемо проводити переговори в Росії. Там ми будемо вести консультації. А переговори ми будемо вести в Брюсселі, або в інших столицях. І будуть їх вести інші люди", - сказав він.

Також Грищенко сказав, що особисто має намір доводити аргументовану позицію України, зокрема тезу про те, що за будь-яких умов Україна не збирається спрямовувати жодні свої дії проти Росії.

"Хоча це буде дуже складний діалог. Але якби все було легко, то я б мабуть не був би туди призначений і не поєднував би посаду посла з посадою заступника секретаря РНБО", - сказав Грищенко.

Разом з тим Грищенко ухилився від відповіді на питання щодо своєї позиції про виведення російського Чорноморського флоту з території Криму.

"Ми маємо провести співставлення позицій (двох країн) з точки зору їхнього обґрунтування", - сказав він.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Грищенко домовлятиметься з Росією про вступ України в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі