понеділок, 13 листопада 2017 15:27

Гриневич поставила крапку у суперечках навколо мовної статті

Гриневич поставила крапку у суперечках навколо мовної статті
Гриневич вважає, що висновки Венеціанської комісії щодо мовного закону будуть враховані, але не призведуть до його суттєвої зміни. Фото: fakty.ictv.ua

Рекомендації Венеціанської комісії щодо мовного закону будуть враховані, але не вплинуть на його зміни.

Про це заявила міністр освіти й науки Лілія Гриневич під час брифінгу 13 листопада. Повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на запитання щодо позиції міністерства закордонних справ Угорщини, чиновниця зазначила, що висновки Венеціанської комісії будуть враховані шляхом прийняття спеціального закону.

У той же час міністр наголосила на тому, що у Верховній Раді бракує голосів для зміни статті про мову навчання.

"Я поки не бачу перспектив того, що в парламенті ми можемо зібрати більшість для внесення змін у цю статтю", - підсумувала Гриневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мовний закон: Угорщина висунула ультиматум

5 вересня Верховна Рада прийняла закон, який дав початок освітній реформі в Україні. У ньому визначають, що мовою викладання в усіх навчальних закладах є державна. Але до 4-го класу діти, які підуть до школи з 1 вересня 2018 року, зможуть навчатися рідною мовою. Після цього - лише державною. Таке положення викликало протести з боку Молдови, Росії, Румунії та Угорщини. 28 вересня Міністерство закордонних справ відправило закон "Про освіту" на експертизу до Венеціанської комісії.

Зараз ви читаєте новину «Гриневич поставила крапку у суперечках навколо мовної статті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі