пʼятниця, 29 серпня 2008 14:12

Гриценко звинуватив Януковича, а не Тимошенко у вибухах військових складів

Гриценко звинуватив Януковича, а не Тимошенко у вибухах військових складів
Депутат Верховної Ради, голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони, колишній міністр оборони Анатолій Гриценко (фракція Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона") вважає, що пожежа на складі боєприпасів в Лозовій Харківської області пов"язана з неефективною діяльністю Кабінету Міністрів на чолі з лідером Партії регіонів Віктором Януковичем.

Про це він сказав "Газеті 24".

"Проблема виникла не в уряді Тимошенко, а в уряді Януковича", - сказав депутат, відповідаючи на питання, чи пов"язує він інцидент в Лозовій з непрофесійними діями уряду.

Парламентарій нагадав, що саме Кабмін Януковича змінив процедуру і схему утилізації боєприпасів, передавши ці функції від Міноборони Міністерству промислової політики і Національному космічному агентству.

"Стратегічно це було правильним кроком, але він не був продуманий ні законодавчо, ні нормативно, ні організаційно, ні технологічно", - сказав він.

При цьому Гриценко відзначив, що не підтримує тон критики глави Секретаріату Президента Віктора Балоги у бік уряду за непрофесіоналізм, який і вважає причиною пожежі в Харківській області.

Йому важко робити власні припущення про причини пожежі, відзначивши, що такий висновок має дати слідство.

Депутат вважає, що в ситуації, що склалася, Кабмін повинен доручити Міністерству промислової політики розробити програму з утилізації боєприпасів.

Як повідомлялося, 27 серпня на складі боєприпасів військової частини А-0829 Міноборони, розташованому біля міста Лозова Харківській області, почалася пожежа, яка призвела до вибухів боєприпасів.

За даними МВС, з Лозової і околиць міста евакуйовано близько 17 тис. осіб, за даними МНС - близько 9 тис. осіб, повідомляє Обком.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко звинуватив Януковича, а не Тимошенко у вибухах військових складів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі