понеділок, 09 липня 2007 12:56

Гриценко заборонив підлеглим слухатися Кузьмука

Міністр оборони України Анатолій Гриценко заявляє, що не дозволить віце-прем"єр-міністру Олександру Кузьмуку керувати Міністерством оборони.

Про це Гриценко заявив в інтерв"ю радіо "Свобода".

"Оскільки Олександр Іванович (Кузьмук) заявив, що він був би щасливий, якби його включили до виборчого списку Партії регіонів, – це почало відбиватися на його діях і заявах. Я ще раз повторюю – буде один міністр оборони!", - сказав Гриценко.

"І сьогодні зранку (7 липня), як зазвичай, начальник Генштабу мені доповідає про те що відбувається у Збройних Силах, він доповів мені, що зранку прийшло розпорядження Кузьмука надавати певну інформацію до 8.30 – я йому заборонив це робити. Завдання начальнику Генштабу може ставити лише Президент і міністр оборони. Кузьмук це знає прекрасно, і тому будь-які його спроби впливати на моїх підлеглих будуть жорстко зупинені", - наголосив Гриценко.

Він вважає, що в уряді забагато віце-прем"єрів. "Окремі з них (я зараз не хочу називати прізвищ, але письмово про це доповідав) замість того, щоб координувати вирішення питань, які не може вирішити окремий міністр, це мене менш стосується, просто, знову ж таки замість вирішення, замість проведення нарад, скидають їх на це саме міністерство", - повідомив міністр оборони.

Він підкреслив, що практичної допомоги від віце-прем"єрів реально не відчувається. "Я маю цю проблему найбільш гостру в питаннях утилізації боєприпасів", - зауважив Гриценко. (Роботи з утилізації боєприпасів координує віце-прем"єр-міністр Андрій Клюєв).

За словами міністра, боєприпаси цього року не утилізувалися.

"Ще в листопаді минулого року, коли гарячі голови пропонували цю функцію зразу забрати з Міністерства оборони і перекласти на Міністерство промислової політики і Національне космічне агентство, я сказав: "Політично я "за". Чим більше функцій з міністра оборони заберуть, тим більше у мене буде часу для армії. Але це треба змінити так, щоб не було збою в самій системі. Мене тоді не послухали, і цей збій затягнувся аж до липня. І замість того, щоб зараз розвантажувати склади з боєприпасами, розформовувати ці частини, зменшувати загрозу для населення, яке живе поряд з базами боєприпасів, ми тільки дивимось. Міністерство оборони не може вплинути на цей процес, цей процес координується віце-прем"єром Клюєвим", - пояснив Гриценко.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко заборонив підлеглим слухатися Кузьмука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі