Ексклюзиви
четвер, 22 лютого 2007 11:48

Гриценко заборонить жінкам-контрактницям народжувати

Міністр оборони України Анатолій Гриценко вважає, що жінки під час проходження служби за контрактом у Збройних силах України повинні брати на себе зобов`язання утримуватись від шлюбу і материнства. Про це він сказав в інтерв"ю російському журналу "Огонек".

"Тут є проблема: до кінця ще не визначено нормативно-правові аспекти служби. Нерідко командири зустрічаються із ситуацією, коли вакансія зайнята, але жінка в декреті три роки, а потім, не виходячи на службу, знову чекає поповнення? На відміну, наприклад, від американської армії, у нас жінки не беруть на себе зобов"язання утримуватись на період дії контракту від шлюбу і материнства", - сказав Гриценко.

"Оскільки служба в армії - це добровільний вибір, то, вважаю, так само добровільно жінка повинна підписувати контракт з відповідними зобов"язаннями на п"ять років. За взаємною згодою сторін контракт потім може продовжуватись. Але якщо жінка вирішить створити сім"ю і ростити дітей, то ми із жалем з нею попрощаємось, але щиро за неї радітимемо", - додав міністр.

Гриценко повідомив, що сьогодні у ВСУ служать близько 20 тис. жінок – це, приблизно, 10% загальної чисельності української армії.

Міністр також відзначив, що зараз у більшості регіонів України громадяни із задоволенням підуть на контрактну службу солдатом за грошового забезпечення, приблизно, 1 тис. 500 грн, а в деяких депресивних регіонах пішли б і за меншу суму, особливо жінки, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко заборонить жінкам-контрактницям народжувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути