понеділок, 04 червня 2007 12:24

Гриценко розжалував двох підполковників, майора та капітана

Міністр оборони України Анатолій Гриценко за порушення Статуту внутрішньої служби ЗС України та Дисциплінарного Статуту позбавив чотирьох офіцерів військового звання.

Зокрема, співробітники Управління Служби безпеки України в Київській області затримали військового комісара Обухівського районного військового комісаріату Київської області територіального управління "Північ" підполковника Миколу Капітоненка, який отримав від громадянина Н. 1 тис. 500 грн. за допомогу в отриманні довідки замість військового квитка.

Крім того, майор Ігор Сафронов, перебуваючи на посаді командира військової частини, зловживаючи службовим становищем, здійснив викрадення військового майна на загальну суму 5 тис. 144 грн.

Також, під час прокурорської перевірки військовою прокуратурою Донецького гарнізону встановлено, що 23 лютого 2006 року підполковник Олег Харчук, військовий комісар Дзержинського міського комісаріату Донецької області, видав наказ про прийом на роботу своєї дружини, а 30 жовтня 2006 року видав наказ про її звільнення за скороченням штату.

При цьому громадянка Харчук у Дзержинському міському військовому комісаріаті Донецької області ніколи не працювала. По пластиковій картці на ім"я громадянки Харчук підполковник Харчук отримував заробітну плату та вихідну допомогу.

Крім того, 30 травня 2007 року начальник зв"язку військової частини капітан Руслан Меркулов, висловлюючи своє невдоволення з приводу неналежного виконання солдатом Кононенком своїх службових обов"язків, наніс йому удар рукою в обличчя, чим перевищив службові повноваження.

За фактами зазначених злочинів порушені кримінальні справи та ведеться слідство.

Наказами міністра оборони України чотири вищезазначені офіцери позбавлені військового звання.

26 травня Гриценко позбавив військового звання 6 військовослужбовців, які заплямували офіцерську честь, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко розжалував двох підполковників, майора та капітана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі