вівторок, 26 червня 2007 12:17

Гриценко розповів, за що Ющенко звільнив командувача Сухопутними військами

Причиною звільнення генерал-лейтенанта Валерія Фролова з посади командувача Сухопутними військами став підписаний ним контракт з приватною структурою на оренду 16 гвинтокрилів армійської авіації строком на 5 років, повідомляє міністр оборони України Анатолій Гриценко.

"Генерал-лейтенант Валерій Фролов — досвідчений офіцер, який має відповідний досвід, знання і я віддаю належне його новаторству і організаційним здібностям. Але проблеми, які виникли і поставили під сумнів його подальше перебування на посаді командувача Сухопутних військ ЗСУ, стосуються оренди надлишкового військового майна", — цитує міністра прес-служба Міноборони у вівторок.

"Аналіз підписаної угоди (про оренду гвинтокрилів) показав, що вона не захищає належним чином інтереси ЗСУ. Угода була укладена без оцінки технічного стану вертольотів і ринкової вартості оренди, що є порушенням чинного законодавства", — сказав Гриценко.

Після розмови з начальником Генштабу і міністром оборони стало очевидним, у тому числі і для генерала Фролова, що за цих обставин, в атмосфері недовіри, його подальше перебування на посаді командувача Сухопутних військ ЗСУ є неможливим.

"Хочу відзначити, що в цій ситуації генерал Фролов зробив гідний офіцера вчинок і сам підписав рапорт з проханням звільнити його з посади", — відзначив міністр.

25 червня Президент підписав указ про звільнення Фролова з посади командувача Сухопутних військ ЗСУ.

26 червня, за поданням Міністра оборони, Президент своїм указом призначив на посаду

 командувача Сухопутних військ ЗСУ Івана Свіду, повідомляє Интерфакс.

 

Зараз ви читаєте новину «Гриценко розповів, за що Ющенко звільнив командувача Сухопутними військами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі