вівторок, 02 вересня 2008 10:49

Гриценко розкритикував Ющенка через Грузію і пригадав йому невчасну відпустку

Гриценко розкритикував Ющенка через Грузію і пригадав йому невчасну відпустку
Депутат Верховної Ради від блоку "Наша Україна - Народна Самооборона", голова парламентського комітету з питань національної безпеки й оборони Анатолій Гриценко критикує Президента Віктора Ющенка за те, що він не провів екстрене засідання Ради національної безпеки й оборони після початку конфлікту в Грузії.

Про це він сказав в ефірі телекомпанії ICTV 1 вересня ввечері.

"Я не можу підтримати всі дії Президента, і я вважаю, що Президент не зробив багато з того, що повинен був зробити. Він повинен був, на мою думку, у перший день, максимум на другий день скликати позачергове екстрене засідання Ради національної безпеки й оборони", - сказав Гриценко.

Він вважає неправильним те, що в ті дні (початку конфлікту в Грузії) у відпустці були і міністр закордонних справ, голова Служби безпеки України, глава Секретаріату Президента й сам Президент.

"Біля наших кордонів війна за участі двох стратегічних партнерів, у яку опосередковано втягують Україну, і при цьому міністр закордонних справ у відпустці, міністр силовиків у відпустці, голова СБУ у відпустці...і сам Президент у відпустці. Це абсолютно неправильно - треба було скликати негайно (екстрене засідання РНБО)", - підкреслив Гриценко.

З його слів, необхідно було також налагодити роботу антикризового центру, який цілодобово повинен був би акумулювати всю інформацію й пропонувати ті рішення, які підсилювали б позицію української держави, замість того щоб робити невиконувані заяви.

Комітет з нацбезпеки ініціює розгляд Радою збройного конфлікту в Грузії у вересні.

У ніч із 7 на 8 серпня грузинські війська почали наступ на столицю Південної Осетії Цхінвалі, після того як влада Грузії звинуватила сепаратистів з Південної Осетії у вчиненні ряду нападів на мирне населення й миротворчі підрозділи в кількох селах неподалік від Цхінвалі.

Південна Осетія звернулася по допомогу до Росії, яка у свою чергу ввела в Південну Осетію свої війська й вчинила збройний опір військам Грузії, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко розкритикував Ющенка через Грузію і пригадав йому невчасну відпустку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі