вівторок, 12 серпня 2008 16:28

Гриценко проти параду в День Незалежності

Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, народний депутат від НУНС Анатолій Гриценко не підтримує рішення про проведення військового параду в День Незалежності України.
Про це він сказав на прес-конференції.

"Я не підтримую позицію проведення параду цього року", - відзначив Гриценко.

Гриценко додав, що рішення про проведення параду повинне було ухвалюватися напередодні навчального року, який у Збройних Силах починається в грудні. Тоді начальник Генерального штабу мав би можливість планувати проведення заходів з бойової підготовкиі, з навчань у військових закладах.

"Рішення, які приймаються за 2 місяці до параду, ламають всі ці плани і це створює проблеми для Збройних Сил", - сказав Гриценко.

Крім того, за його словами, Держбюджет на 2008 рік не передбачає коштів на проведення параду, тому використовуються кошти, призначені для бойової підготовки, для формування контрактної армії, для переоснащення зброї. Він вважає, що це порушує бюджетне законодавство.

Також Гриценко відзначив, що перед підписанням Указу Президента, а також наказу Міністра оборони, яким визначається перелік техніки, яка братиме участь в параді, слід було б провести експертизу доріг. В даному випадку така експертиза проводилася після ухвалення Указу Президента.

За словами Гриценка, якби рішення про проведення параду було ухвалене наприкінці минулого року, у підприємств була б можливість виготовити спеціальне "взуття" для гусеничної техніки. А на сьогодні у українських підприємств недостатньо часу для цього і тому, за словами Гриценка, тепер потрібно вносити зміни в Указ Президента і наказ Міністра оборони і знімати з параду деяку техніку, оскільки вона пошкодить дорожнє покриття.

Більш того, Гриценко відзначив, що цього року Україна відзначає не круглу річницю Незалежності, а також на сьогоднішній день в країні немає нової техніки, яку можна було б показувати на параді, пише Цензор.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко проти параду в День Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі