пʼятниця, 06 січня 2012 13:05

Гриценко пропонує, щоб місцеві депутати повністю розкрились перед людьми

Гриценко пропонує, щоб місцеві депутати повністю розкрились перед людьми

Лідер партії "Громадянська позиція", народний депутат України Анатолій Гриценко пропонує Верховній Раді України заборонити місцевим радам проводити закриті засідання.

Про це йдеться у проекті закону України "Про внесення змін до ст. 46 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" (щодо забезпечення прозорості роботи місцевих рад), зареєстрованому в парламенті під номером 9599.

Як повідомив ЛІГАБізнесІнформ розробник законопроекту Михайло Серебряков, у пояснювальній записці до документа сказано, що підзвітність місцевої влади та гласність в її роботі є одними з ключових принципів місцевого самоврядування згідно ст. 4 закону України про місцеве самоврядування в Україні.

За загальним правилом, установленим ч. 16 ст. 46 того ж закону, сесії місцевої ради проводяться гласно, однак "у разі необхідності" рада може прийняти рішення про проведення закритого пленарного засідання.

Законопроект передбачає законодавче закріплення проведення засідань місцевих рад виключно у відкритому режимі і пряму заборону проведення закритих засідань місцевих рад (крім випадків розгляду питань, інформація з яких становить державну таємницю, таємницю слідства, - на час розгляду відповідного питання, - із забороною паралельного або проміжного розгляду будь-яких інших питань).

Проектом закріплюється принцип невідчужуваності права будь-якого громадянина бути присутнім на відкритій частині засідання місцевої ради і вести його запис, встановлюється необов'язковість отримання будь-яких дозволів чи акредитації для реалізації такого права, а також забороняється будь-кому перешкоджати охочим ним скористатися.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко пропонує, щоб місцеві депутати повністю розкрились перед людьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі