понеділок, 18 серпня 2008 08:39

Гриценко пригадав, як Басаєв відбив у Росії бажання продовжувати війну

Гриценко пригадав, як Басаєв відбив у Росії бажання продовжувати війну
Екс-міністр оборони Анатолій Гриценко вважає, що сильна армія, яка здатна впоратися з будь-яким супротивником, може бути тільки за умови створення сильної влади.

В інтерв"ю "Дзеркалу тижня" Гриценко заявив: "Потрібна не тільки сильна армія, але, перш за все сильна влада, що спирається на підтримку народу. А якщо говорити про військові аспекти, то існує безліч можливостей для асиметричних дій. Шаміль Басаєв показав, як силами до батальйона можна на тривалий період відбити у великої країни з двохмільйонною армією бажання продовжувати війну. Я категорично не схвалюю дій Басаєва, що призвели до численних жертв серед мирного населення, і приводжу лише тому цей варіант асиметричної відповіді, що він відомий читачеві.

"Війна між Росією і Україною стала б справжньою катастрофою для всього континенту"

Той, хто ніколи не встоїть при лобовому зіткненні, цілком може зломити волю супротивника або завдати йому неприйнятного збитку асиметричними діями".

Силами, які здатні завдати "асиметричного удару" по супротивникові Гриценко називає частини спеціального призначення.

Також Гриценко відзначив, що: "Військовий конфлікт між Росією і Україною двома найкрупнішими країнами Європи став би справжньою катастрофою для всього континенту. Причому у всіх аспектах: політичному, економічному, екологічному, енергетичному та інших. Ми повинні виходити з парадигми: військовий конфлікт між Україною і Росією недопустимий".

За матеріалами: "Дзеркало тижня".

Зараз ви читаєте новину «Гриценко пригадав, як Басаєв відбив у Росії бажання продовжувати війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі