середа, 10 червня 2009 08:44

Гриценко помріяв, яким має бути новий міністр оборони

Гриценко помріяв, яким має бути новий міністр оборони

Хто саме претендуватиме на крісло міністра оборони України – це повноваження виключно Президента України Віктора Ющенка. Також саме він вирішуватиме, чи це буде людина з парламенту, чи ні.

Про це в коментарі журналістам сказав екс-міністр оборони, голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони, народний депутат від Фракції НУНС Анатолій Гриценко.

На прохання назвати прізвища достойних очолити Міноборони він сказав, що "це повноваження президента, зараз Президент Ющенко а не Гриценко", і погодився сказати, лиш "якою має бути ця людина".

Насамперед на переконання екс-міністра оборони, очільником Міноборони має бути цивільна людина, адже "генерал-політик, це дуже далеко від європейської практики".

Також за словами Гриценка, "це має бути людина, яка розуміє армію, оскільки ми пересвідчилися на досвіді попередньої команди (Юрія Єханурова), яка більше опікувалася проблемами фінансових потоків та надлишкового майна, що розвивати армію може лише людина, яка розуміє стан армії, її перспективи, досвід інших держав".

"Ця людина має розуміти, яким чином прийняте рішення донести до солдата, та щоб воно не зависло на півдорозі", - переконаний Гриценко.

Та, чи найголовніше, на переконання Гриценка, щоб кандидатура міністра оборони була погоджена президентом та прем"єр-міністром, в уряді якого їй доведеться працювати.

"Це мала б бути та людина, яку президент мав би внести після попередніх консультацій з головою уряду, щоб залучитися підтримкою кандидатури в залі", - наголошує депутат.

За його словами, "вкрай важливо, щоб армія не залишалася без керівництва, тому треба не просто внести кандидатуру і супроводити негативний форум, а треба, щоб ця кандидатура не лежала, а була негайно підтримана і негайно приступила до роботи".

Депутат вважає, що "якщо президент та прем"єр відповідальні державні люди, то вони повинні розуміти, що армія має бути з керівником-міністром. І якщо для цього треба наступити на горло своїй пісні, сісти за стіл, або в телефонному режимі погодити, то я це раджу зробити", та зараз все залежить від президента, оскільки "м"яч на стороні президента".

Також Гриценко сказав, що йому не пропонували знову очолити Міноборони, оскільки він неодноразово публічно заявляв, що не хоче бути міністром в цьому уряді і з цим президентом.

ЗІК
Зараз ви читаєте новину «Гриценко помріяв, яким має бути новий міністр оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі