середа, 03 вересня 2008 11:12

Гриценко: Після Кавказу відпаде запитання, навіщо нам армія

Гриценко: Після Кавказу відпаде запитання, навіщо нам армія
Голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко вважає технічне переоснащення озброєнь першочерговим завданням Збройних Сил України.

Про це йдеться у коментарі Гриценка, переданому його прес-службою.

На думку Гриценка, "після того, що сталося на Кавказі, в Україні менше людей ставитимуть питання: навіщо нам армія і чи потрібно нам витрачати кошти на військо, адже світ начебто стабільний і мирний".

На переконання політика, зараз для розвитку Збройних Сил України завдання номер один - технічне переоснащення озброєнь колишнього радянського виробництва.

"Навіть не проблема, яка обговорюється найбільше - переходу на контракт. Це важливо, але це другий пріоритет. Перший - це технічне переоснащення. Для цього є усі можливості, є власний оборонно-промисловий комплекс, спроможний виробляти сучасну зброю або проводити глибоку модернізацію наявної, виводячи її на якісно новий рівень", - зазначив Гриценко.

Натомість, за словами глави профільного комітету, за наявності програм модернізації, більшість з них виконується на 19-30%, а це означає, що всі вони зриваються.

"Тому найбільшою проблемою я бачу те, що за всі роки незалежності не було належної уваги до проблем і перспектив розвитку армії з боку держави — Президента, уряду, Верховної Ради, органів місцевого самоврядування. Розвиток армії не вважався загальнодержавним завданням. Але ж оборона держави - не завдання для Збройних Сил, це завдання усіх органів державної влади", - наголосив Гриценко.

Він також додав, що, виходячи з власного досвіду, Верховний головнокомандувач армією цікавився тільки епізодично і глибоко в її проблеми ніколи не вникав. Нинішня команда в Міністерстві оборони не є професійною і армії не розуміє взагалі, сказав голова профільного комітету ВР.

"Це означає, що проблеми й перспективи армії "скинуті" на погони виключно військових, що абсолютно неприйнятно. Тому треба повернутися обличчям до армії, безумовно, виділяти більше коштів, але не тільки. Треба цілеспрямовано й ефективно їх використовувати", - переконаний Гриценко.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко: Після Кавказу відпаде запитання, навіщо нам армія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі