вівторок, 30 вересня 2008 14:08

Гриценко каже, що Ющенко не має права зупиняти скорочення армії

Президент України Віктор Ющенко не має права одноосібно зупиняти процес скорочення Збройних сил.

Про це заявив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Верховної Ради Анатолій Гриценко (фракція НУ-НС), коментуючи позицію Президента на засіданні РНБО 26 вересня.

"Президент на засіданні РНБО робить заяву, що він ухвалив рішення зупинити з вересня скорочення Збройних сил. Глава держави не має права ухвалювати такі рішення. У Конституції записано, що виключно Верховна Рада визначає чисельність Збройних сил. І вона їх визначила: до кінця поточного року повинно бути скорочено 9 тис. чоловік, і 31 грудня 2008 року чисельність ЗСУ повинна складати не більше 191 тис. чоловік. Президент не має права одноосібно зупиняти процес скорочення армії", - пояснив Гриценко.

Разом з тим народний депутат зазначив, що Глава держави має право на свою думку і може вносити законодавчі пропозиції. "Якщо ж він (Ющенко – ред.) вважає, що скорочувати армію не можна, слід підготувати проект закону, який повинен бути підтриманий урядом і парламентом. Але такого законопроекту немає. Замість цього, звучить одноосібна позиція: "я зупиняю скорочення", - зазначив Гриценко.

При цьому він сказав, що "не можна таким чином діяти в системі органів державної влади".

"Це є прямим загрозливим питанням для національної безпеки країни", - підсумував Гриценко.

26 вересня під головуванням Президента України Ющенка відбулося засідання РНБО, на якому розглядалися актуальні питання стану і розвитку Збройних сил і забезпечення обороноздатності держави, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко каже, що Ющенко не має права зупиняти скорочення армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі