середа, 17 вересня 2008 17:51

Гриценко каже, що Ющенко може розпустити Раду раніше, ніж вважалося

Указ Президента України про розпуск Верховної Ради може з"явитися третього жовтня.

Про це сьогодні в інтерв"ю журналістам сказав народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко.

"Аналіз змісту Конституції доводить мене до висновку, що Президент матиме абсолютно легітимну конституційну основу для того, щоб у разі нестворення коаліції розпустити парламент третього жовтня", - сказав Гриценко.

Він пояснив це тим, що згідно зі ст. 83 Конституції України засади діяльності коаліції визначаються Конституцією і регламентом Верховної Ради. "Регламенту Верховної Ради немає. Якщо немає регламенту, є пряма норма Конституції України і 30 днів з третього вересня", - сказав він.

Гриценко наголосив, що цього тижня планується розглянути проект постанови про внесення змін до календарного плану роботи парламенту, яким передбачається зробити наступний тиждень пленарним.

"Інакше була б ситуація – депутати після завершення цього пленарного тижня поїхали б у комітети, потім в округи, потім вони приїжджають 7 жовтня, а там їх зустрічає з посмішкою Гелетей генерал-полковник (начальник Управління державної охорони Валерій Гелетей), Верховна Рада закрита, і вже указ Президента про вибори", - сказав він. УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Гриценко каже, що Ющенко може розпустити Раду раніше, ніж вважалося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі