вівторок, 12 серпня 2008 14:51

Гриценко каже, що помирити Грузію з Росією може... Кучма

Росія не має жодного морального права повчати світ моральності. Про це на брифінгу заявив голова парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони Анатолій Гриценко.

На думку Гриценка, російська влада не має такого права, оскільки в свій час в Росії був розстріляний парламент. Також через те, що довгий час на території Росії "лилась кров в Чеченській республіці".

За словами Гриценка виступити в якості посередників для урегулювання даного конфлікту мають права та могли б екс-прем"єр-міністр Великобританії Маргарет Тетчер, колишній президент Чехословаччини Вацлав Гавел, а також екс-президенти України Леонід Кравчук та Леонід Кучма. Всі ці люди свого часу зуміли вийти з конфліктних ситуацій без допущення кровопролиття.

Також Гриценко говорячи про наслідки цього конфлікту для Росії заявив, що "з кожним днем міжнародний авторитет Росії падає, і вигравши тактично, стратегічно Росія програла".

Мотиви російської агресії за словами Гриценка полягають в тому, що це спроба задовольнити імперські амбіції, а також поширити прецедент Косово на території, які Росія вважає виключно своєю сферою впливу, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко каже, що помирити Грузію з Росією може... Кучма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі