пʼятниця, 26 квітня 2019 01:53

Гриценко емоційно розкритикував законопроект, який врізає права президента

Гриценко емоційно розкритикував законопроект, який врізає права президента
Гриценко розкритикував законопроект "Самопомочі". Фото: iPress.ua

Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко розкритикував законопроект "Самопомочі" про повноваження президента України.

"Цей закон підступний. Він непрофесійний абсолютно. Його неможна реєструвати, він не пройде Конституційний суд, Зеленський чи будь-хто інший не має права його підписувати – повинен заветувати. Чому? Він кардинально обмежує конституційні, я наголошую, повноваження президента", - заявив Гриценко в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

Він наголосив, що документ передбачає позбавлення права глави держави призначати голів МЗС і Міноборони, СБУ, служби зовнішньої розвідки та керівників областей, а запровадження надзвичайного стану перекладає на керівника уряду.

Гриценко обурився, що присутня в студії віце-спікер Оксана Сироїд відстоює цей законопроект. "Ви знаєте, як юрист, що це суперечить Конституції. Тим не менше, проект з'явився. Як він міг такий з'явитись?", - запитав політик. "Якби Парубій здуру поставив на голосування, і він пройшов у першому читанні – це була б катастрофа для країни. Це був би зразу конфлікт на рівному місці, причому авторства "Самопомочі", - заявив Гриценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Має прийти людина, яка скаже: або політика, або бізнес"

Він звинуватив Сироїд у нечесності. Вона ж заперечила озвучені Гриценком претензії.

"Я бачу нещирість. При тому, що я з повагою ставлюся до "Самопомочі" і точно ми будемо разом у парламенті. Але щоб ми не робили таких нещирих кроків", - зауважив на це лідер "Громадянської позиції". Гриценко додав, що законопроект про президента є помилкою, і її слід визнати. "Ось цим слід просто погодитися – і все. І забути цю тему надалі", - заявив він.

Раніше фракція "Самопоміч" підготувала законопроект "Про Президента України", в якому хочуть чітко врегулювати повноваження глави держави та включити частину про імпічмент. Основне, на чому наголошували самі ініціатори, це обмеження права президента призначати людей на низку посад.

В проекті закону пропонують забрати у глави держави право призначати директора НАБУ і голову Держбюро розслідувань та "передати їх" прем'єру, а призначення голови СБУ, за яке відповідає президент – пропонують віддати Верховній Раді.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко емоційно розкритикував законопроект, який врізає права президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі