середа, 05 жовтня 2011 20:47

Греція не хоче, щоб Україна вступала до ЄС найближчим часом

Греція не хоче, щоб Україна вступала до ЄС найближчим часом

Греція не підтримує вимогу України про включення в проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом пункт про перспективу членства України в ЄС, оскільки вважає, що нинішній час є не найкращим для вступу до Євросоюзу. Про це заявив посол України в Греції Володимир Шкуров.

"Греція зараз не підтримує ст.49, на якій наполягає Україна, щодо закріплення в Угоді про асоціацію перспективи членства України в ЄС. Це пояснюється тим, що Греція вважає, що нинішній момент не найкращий для вступу в Євросоюз", - сказав він у інтерв'ю українським журналістам у середу в Афінах.

У той же час, Шкуров підкреслив, що це не означає, що Греція виступає принципово проти членства України в Євросоюзі.

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович 6-7 жовтня відвідає з державним візитом Грецію. Заплановано, що глава держави відвідає Афіни та Салоніки. В Афінах Янукович проведе офіційні зустрічі з керівництвом країни, в Салоніках - бізнес-форум з представниками грецьких ділових кіл.

Зараз ви читаєте новину «Греція не хоче, щоб Україна вступала до ЄС найближчим часом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі