четвер, 23 вересня 2021 01:49

"Грали у рівність, грали у єдність" - Зеленський розкритикував світовий розподіл Covid-вакцин

"Грали у рівність, грали у єдність" - Зеленський розкритикував світовий розподіл Covid-вакцин
Володимир Зеленський на Генасамблеї ООН. Скріншот відео: un.org

Президент Володимир Зеленський жорстко розкритикував розподіл Covid-вакцин у світі.

"Ми грали у рівність, ми грали у єдність. Де одна справа - ділити спільні цілі, інша – спільно ділити вакцини. Виявилося, що у статтях про рівність, як у рекламах, є зірочка і напис дрібним шрифтом: всі ми люди, всі ми в одному човні, але рятувальні шлюпки першими отримають пасажири першого класу", сказав Зеленський під час виступу на Генасамблеї ООН.

"Україна не чекала допомоги від інших і допомагала іншим, не чекаючи подяки. Ми відправляли в Італію своїх медиків, відправляли необхідні засоби", - нагадав він.

"Україна допомагала всім, хто потребував цього, коли світ забув, що пандемія не назавжди і всі держави колись знову зберуться саме тут, але як вони тепер будуть дивитись один одному в очі...Світ провалив іспит на ковід. Провалив іспит на єдність. Хто міг уявити, що колись знаряддям для дискримінації стануть саме ліки. Невже колись ми так само будемо ділити між собою хліб та воду?", зауважив президент України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заможні країни замовили на мільярд доз вакцин більше, ніж потребують

У січні глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреісус заявив, що світ опинився на межі катастрофічного морального провалу через нерівномірний розподіл вакцин проти Covid-19.

"Буде несправедливо, якщо молоді, здорові громадяни багатих держав отримають вакцину раніше вразливих людей з бідних країн", сказав він.

Зараз ви читаєте новину «"Грали у рівність, грали у єдність" - Зеленський розкритикував світовий розподіл Covid-вакцин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі