середа, 29 грудня 2010 15:27

Грач поскаржився до Генпрокуратури на прослушку

Грач поскаржився до Генпрокуратури на прослушку

Депутат Леонід Грач звернувся до генпрокурора Віктора Пшонки у зв'язку з порушенням таємниці його телефонних розмов співробітниками міліції.

Про це повідомляє прес-служба Грача.

За словами парламентаря, 26 грудня йому подзвонила старший оперуповноважений карного розшуку Сімферопольського міськуправління лейтенант міліції Юлія Линдарь і повідомила про те, що отримала роздруківку всіх його телефонних дзвінків.

"Я відповів лейтенанту міліції, що я є народним депутатом України і що вона грубо порушила закон", - йдеться в депутатському зверненні Грача.

Він вважає дані дії "безпрецедентними, такими, що суперечать вимогам кримінально-процесуального законодавства України та закону "Про статус народного депутата України".

Депутат також зазначив, що Верховна Рада не надавала дозволу на порушення таємниці його телефонних розмов.

Грач також вимагає притягнути до адміністративної відповідальності тих, хто порушив статті закону "Про статус народного депутата України".

Депутат також просить Пшонку надати інформацію про підстави втручання "в недоторканну, гарантовану чинним законодавством України, діяльність депутата", встановити осіб, винних у порушенні вимог закону і притягнути їх до юридичної відповідальності.

Раніше Грач був виключений з Компартії і з фракції комуністів у Верховній Раді.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Грач поскаржився до Генпрокуратури на прослушку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі