понеділок, 29 вересня 2008 08:55

Грач: "Бандерівці, геть з Криму!"

У Сімферополі активісти Комуністичної партії, Російської общини Криму, Прогресивної соціалістичної партії та низки інших сил зірвали вчора збір ініціативної групи з проведення Всеукраїнського референдуму за зміну статусу Криму з автономної на обласний.

У повідомленні прес-служби Кримського республіканського комітету Компартії України наголошується, що "спроба провести збір ініціативної групи проведення референдуму щодо скасування автономного статусу Криму в Сімферополі була провалена".

Лідер комуністів Криму, народний депутат України Леонід Грач заявив, що для запобігання "зухвалому шабашу" комуністи та їхні союзники "взяли під контроль вокзали, всі площі, театри і будинки культури Сімферополя".

За даними КПУ, активісти правих сил збиралися пройти по Сімферополю у бік центральної вулиці Пушкіна, до Будинку офіцерів.

"Їх зустрічали улюлюканням упродовж ходи міськими вулицями. Їм не вдалося потрапити не те, що до Будинку офіцерів, але й на саму вулицю Пушкіна", - заявили у КПУ. Активістів правих сил зустрів "живий ланцюг" прихильників КПУ. "Люди стояли, взявшись за руки, скандуючи: "Бандерівці, геть з Криму!", - йдеться в повідомленні комуністів Криму. Правих і лівих розділяв ланцюг правоохоронців, зокрема бійців Беркута.

У результаті – активісти правих сил так і не змогли пройти до Будинку офіцерів, збір ініціативної групи їм провести не вдалося. "Ми твердо заявляємо: руки геть від автономії! Вимагаємо вживання заходів від Президента, від Генеральної прокуратури, які повинні припинити всі подібні провокації з руйнування автономії. У разі бездіяльності властей їхнє мовчання розцінюватиметься як пособництво у справі по вибуху ситуації в Криму", - сказав Грач.

Нагадаємо, Всеукраїнське об"єднання Свобода організовує збір підписів під вимогою призначити Всеукраїнський референдум за народною ініціативою щодо зміни статусу Криму, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Грач: "Бандерівці, геть з Криму!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі