субота, 05 квітня 2014 01:16

ГПУ вимагає заарештувати екс-міністра АПК Присяжнюка

ГПУ вимагає заарештувати екс-міністра АПК Присяжнюка
Микола Присяжнюк. Фото: www.day.kiev.ua

Генеральна прокуратура України звернулася до суду з проханням заарештувати колишнього міністра аграрної політики і продовольства Миколу Присяжнюка. Його звинувачують у завданні збитків державі на суму понад 272 млн грн.

Про це в ефірі 5 каналу повідомив перший заступник генпрокурора Микола Голомша.

"4 квітня поточного року до суду подано клопотання про обрання Присяжнюку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - зазначив Голомша.

Він уточнив, що розслідування встановило, що екс-міністр АПК зловживав своїм становищем при закупівлі Аграрним фондом України 100 тис. тонн цукру-піску за бюджетні гроші, внаслідок чого державі завдано збитків на суму понад 272 млн грн.

За словами першого заступника генпрокурора, Присяжнюку вручено повідомлення про підозру у вчиненні ним злочину, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу. Ця стаття передбачає покарання за розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах.

Нагадаємо, 21 березня правоохоронці вилучили у Присяжнюка 286 тис. дол. і 659 тис. грн.

Раніше, 28 лютого, Швейцарія заморозили банківські рахунки екс-міністра.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ вимагає заарештувати екс-міністра АПК Присяжнюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі