четвер, 20 вересня 2007 09:47

ГПУ вимагає, щоб аналіз діоксину з Росії проводився в Україні

ГПУ вимагає, щоб аналіз діоксину з Росії проводився в Україні
Представники Генпрокуратури України сподіваються, що їхні російські колеги нададуть зразки діоксину для проведення в Україні порівняльного аналізу в рамках розслідування справи про отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка.

Так, 13 вересня ГПУ одержала відповідь від своїх російських колег із запевнянням у готовності співпрацювати в розслідуванні даної справи і надати зразки діоксину.

Російська сторона запропонувала, щоб представники української Генпрокуратури прибули в Росію, де буде проведена відповідна експертиза.

Разом з тим у Генпрокуратурі підкреслили, що відповідно до українського законодавства, експертиза подібного роду має проводитися в Україні, оскільки український слідчий може дати доручення тільки експерту України, і тільки в такому випадку результати експертизи можуть бути доказом у справі.

Якби експертиза проводилася в Росії, тоді варто було б передати кримінальну справу російській Генпрокуратурі.

У зв"язку з цим заступник генпрокурора України Микола Голомша, що курирує розслідування даної кримінальної справи, направив відповідь у Генпрокуратуру РФ, у якій підкреслив, що ГПУ вимагає проведення експертизи на території України.

Заступник генпрокурора просить російських колег вилучити зразки діоксину в Росії і доставити їх в Україну, де і буде проведена експертиза. Також російські експерти за бажанням можуть взяти участь у її проведенні на території України.

У прес-службі також висловили надію на те, що, виходячи з запевнянь російських колег у готовності співпрацювати, Генпрокуратура РФ погодиться доставити зразки діоксину і провести експертизу на території України, оскільки це є "чисто процедурним питанням".

11 вересня Ющенко заявив, що Росія не допомагає в розслідуванні його отруєння діоксином у 2004 році. При цьому Ющенко стверджував, що троє людей, що сьогодні необхідні для слідства, знаходяться в Росії, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ вимагає, щоб аналіз діоксину з Росії проводився в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі