понеділок, 21 жовтня 2019 15:40

ГПУ має поновити справу щодо втручання НАБУ в американські вибори — суд

ГПУ має поновити справу щодо втручання НАБУ в американські вибори — суд
Деркач заявив, що "втручання" НАБУ й інших посадовців завдало значної шкоди українсько-американським відносинам. У 2016 вибори виграв Трамп. ФОТО: Вікіпедія

Печерський райсуд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру поновити справу щодо можливого втручання Національного антикорупційного бюро в президентські вибори США 2016-го. Скаргу проти закриття провадження подав позафракційний нардеп, екс-"регіонал" Андрій Деркач.

Про рішення суду він повідомив у Facebook, долучивши його копію.

У такий спосіб ГПУ має відновити провадження, відкрите 2017-го — закрите у січні 2019-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко заговорив про корупцію Ситника

За словами Деркача, у межах закритого в січні 2019-го провадження розслідували втручання керівництва НАБУ в американські вибори 2016-го (коли виграв Дональд Трамп. - Gazeta.ua), а також розголошення даних досудового розслідування з боку посадовців НАБУ. А саме "незаконно публікували інформацію" проти керівника штабу Трампа політтехнолога Пола Манафорта.

"Директор НАБУ Артем Ситник не мав права розголошувати таку інформацію до повного завершення розслідування. Таким чином, він грубо порушив закон України", — заявив політик.

Деркач заявив, що "втручання" НАБУ й інших посадовців завдало значної шкоди українсько-американським відносинам.

Раніше народний депутат Борислав Розенблат заявив, що керівник НАБУ Артем Ситник 2016-го працював на штаб кандидата в президенти від демократів США Гілларі Клінтон і "зливав" інформацію про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів. Він передав журналістам запис телефонної розмови, де людина з голосом, схожим на голос Ситника, розповідає про допомогу штабу Клінтон.

У березні Державне бюро розслідувань розпочало слідчі дії у межах кримінального провадження про можливе втручання Ситника у вибори президента США.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ має поновити справу щодо втручання НАБУ в американські вибори — суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі