пʼятниця, 17 січня 2014 13:10

"Готовий до такого кроку" - Канівець схвалив вчинок Гриценко

"Готовий до такого кроку" - Канівець схвалив вчинок Гриценко
Олег Канівець. Фото: ru.tsn.ua

Позафракційний Олег Канівець схвалює вчинок Анатолія Гриценка скласти повноваження народного депутата.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua

"Оцінюю вчинок Гриценко, як мужньої людини і серйозного політика. Я теж над цим розмірковую. Без сумніву відчуваю себе некомфортно у цьому парламенті. Коли ти нінащо не впливаєш. Вага депутата настільки нівельована. Щоб щось зробити для виборців треба схиляти голову і казати: я готов служити. Але проблема в тому, що я не списочник. Якби був, то зараз би послідував прикладу Анатолія Степановича. Оскільки я мажоритарний, то мені треба радитись з виборцями. Це серйозний крок", - розповів він.

На запитання журналіста: чи мала вся опозиція скласти мандати з метою показати світу війну з владою Канівець відповів: "Є проблема. Якби у нас були вибори виключно по списках, то можна скласти мандат і обнулити списки. Оскільки є велика частина мажоритарників — це не призведе до блокування. Тільки змусить робити перевибори на мажоритарних округах. Але крок був би цікавий. Його треба розглядати, як один з серйозних важелів тиску на теперішній режим. Особисто я готовий до такого кроку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гриценко складає повноваження народного депутата

Парламентар вважає, що майдан має розбити наметове містечко навколо Межигір'я.

"Люди хочуть бачити єдиний центр прийняття рішень. Хто б що не говорив, мене дратує, що з уст усіх лідерів "Батьківщини" лунає, що єдиний кандидат — це не правильно, ми в 2004-му мали. Не має значення прізвище. Вони здобули перемогу в серйозному протистоянні. І ми її здобудемо, якщо буде єдиний кандидат. Якщо буде один штаб, команда, уряд і одна програма дій. Реєструватися повинні всі. Але в статусі кандидата в президента треба агітувати за одного, кого визначила команда. Якщо одного знімають, то виходить другий номер. Влада від того сценарію збожеволіє", - розповів він.

Зараз ви читаєте новину «"Готовий до такого кроку" - Канівець схвалив вчинок Гриценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі